Nincs ilyen widget!

Tipománia – a betűdesign birodalma

Az idén tavasszal létrejött Tipománia brandet Németh Klára festőművész neve fémjelzi, aki a tipográfia világát a tűzzománc technikával jeleníti meg.
A Tipománia brand induló projectje a Dinamikus betűképek címet viseli, amely a betű, mint jelrendszer, és a kép, mint vizuális mező összeolvasztásával kíséretezik.
A tűzzománc technológia sokoldalúságát a színdinamikával ötvözve olyan betűképek és szín kollázsok alakíthatóak ki, amik képzőművészeti igénnyel és lakberendezési elemként is jól használhatóak. (Szerző: Hujber-Nagy Aletta)

TipoMánia - a betűk forradalma.jpg

A Dinamikus betűképek project folytatása a Karaktervariációk 1000 témára, amely ezúttal nem a formaművészet tökéletességére hagyatkozik, hanem az egyéni ötletek megjelenítését kínálja fel.
A nyáron debütáló műhely-project célja az önálló; 38 féle különböző betűcsalád és hozzá tatozó számkarakter egy-egy alkotóelemét ajánlja fel egyéni képalkotásra, játékra – hogy igazán a tiédnek érezhesd.

Tipománia - betűképek és motívumok.jpg

A művésznő célja az, hogy a hétköznapokban rutinszerűen használt betűk és számok illusztratív jelentőségét a befogadó eszközévé tegye, a játék szabadságával, a forma gazdagságával és képi találékonysággal.

TipoMánia - gondold újra kreatívan.jpg

A Timpománia műhely harmadik, őszi –téli projectje a Formakultúra color címet viseli, ami ezúttal a rézlapra felvitt betűk és számok színeiben lévő végtelen variálhatóságra hívja fel a figyelmet.
A Tipománia betűkészleteket ajánljuk mindazoknak, aki szeretnek játszani, akik imádják a formát bontó művészetet kültérben és beltérben; akik új színt szeretnének otthonukba; akik megajándékoznának valakit, aki fontos; és akik mindig csodálták a betűket és a számokat, de sohasem tudták bekebelezni őket!

Tipománia - formakultúra és lakberendezés.jpg

zoman19.jpg

zoman29.jpg

zoman06.jpg

Elérhetőség:

Németh Klára – tervező művész
www.nemethklara.hu

tipomania@nemethklara.hu
facebook.com/tipomaniac
06-70-535-7187

Forrás

süti beállítások módosítása