Nincs ilyen widget!

Újrahasznosítás felsőfokon

A megújult Duna Pláza publikus terein látványos öko-tudatos kiállítás nyílik, ahol gyönyörű enteriőrökön és installációkon mutatják meg magyar dizájnerek (pl.Reök Cecília, a Medence Csoport, Mohány és Páfra, Kozáry Enikő), hogy miként hasznosíthatunk bármit magunk körül. Raklapok, gyümölcsös ládák, PET palackok, törött létrák kelnek új életre. Nincsen felesleges hulladék, csak újragondolt ötletek. A megnyitó napján egy látványos divatshow is várja az érdeklődőket, ahol profi modellek és hírességek (Schell Judit, Jakabos Zsuzsa, Tóth Gabi és még sokan mások) mutatják be a neves magyar tervezők recycling ruháit. Minden kiállított tárgy megvásárolható, a szervezők a befolyt összeget a Madarász utcai Gyermekkórháznak szánják. (Szerző: Hujber-Nagy Aletta)

 Eco-Design Team 31 (4).jpg.jpg

Időpont: 2012. november 15. 15:00
Cím: Gondold új-ra!
Helyszín:
 Duna Plaza, 1138 Budapest, Váci út 178.

"Nekünk kincs az, ami másnak szemét!
Dizájnerek játéka – így születik újra a hulladék
A trend és a környezettudatos gondolkodás mára már összeforrni látszik, és szerencsére a divatnak ezt a vonalát a tervezők is egy új, izgalmas kihívásnak érzik. Sőt! Folyamatosan keresik azokat az első gondolatra őrültségnek tűnő megoldásokat, amelyekkel bebizonyítható, hogy minden, ami szemétnek tűnik, akár kincs is lehet. Látványos öko-tudatos kiállítás nyílik november 15-én a megújult metrószinttel és parkolóházzal rendelkező Duna Plaza legnagyobb téli programjában: magyar dizájnerek (pl. Reök Cecília és az Eco-Design Team, a Medence Csoport, Kozáry Enikő, Nyirán Márton és a Designologist) gyönyörű enteriőrökön és akár teljes egészébe hazavihető installációkon mutatják meg, hogy miként hasznosíthatunk okosan és látványosan bármit magunk körül. Még olyan tárgyakat is, amelyekben más csak a szemetet látja! Raklapok, gyümölcsös ládák, petpalackok, törött létrák kelnek új életre. Nincsen felesleges hulladék, csak újragondolt ötletek. A bevásárlóközpont a fenntartható fejlődés elkötelezett híveként a kiállítás megnyitóján egy látványos divatshow-val is készül, ahol a profi modellek mellett hírességek – többek között Schell Judit, Tóth Gabi, Csonka András és Jakabos Zsuzsa – mutatják be a neves magyar tervezők recycling ruháit. Az Eco-Design Team két divattervezője, Varga Tímea és Reök Cecília már hetek óta készül a bemutatóra. A kezük alatt a legkülönfélébb anyagok  fordulnak meg, a százéves csipkétől az elhasznált reklámmolinókon át a PET palackokon keresztül egészen a mosogatáshoz használt „dörzsi” szivacsokig."

Eco-Design Team 31 (5).jpg.jpg

„Imádtunk ezekkel az izgalmas anyagokkal dolgozni. Nekem az egyik kedvencem egy építkezési hulladék, az úgynevezett vörösréz szövet volt. Ez az, amit a tapéták, illetve a burkolatok alá tesznek, és funkciója szerint levédi a káros sugárzásokat. Az építkezésekből megmaradt részek általában mennek a kukába, de mi lecsaptunk rá, és ezekből készült egy nagyon mutatós ruhadarab, ami több szempontból is öko. Egyrészt újrahasznosított, ugyanakkor egészségünket is óvja: véd a káros sugárzástól, illetve gyulladás- és fájdalomcsökkentő is” – meséli Reök Cecília."

Eco-Design Team.jpg.jpg

"A Gondold új-ra! több szempontból is jótékony kezdeményezés, hiszen garantáltan olyan anyagokba lehel újra életet, amelyeket mások már hulladéknak szántak, illetve a kiállított használati tárgyak és ruhák a két hetes kiállítás alatt megvásárolhatók, a szervezők pedig a bevételt a Madarász utcai Kórház Gyermekkor Alapítványának ajánlják. A kezdeményezés célja megmutatni, hogy kis újragondolással és figyelemmel nemcsak a környezetünket védhetjük, hanem segíthetünk mások – jelen esetben a beteg gyerekek – gyógyulásában."

Forrás: Red Lemon Média

süti beállítások módosítása