Nincs ilyen widget!

Nagyflanc mondja: Csinálj tigrisből bohócot!

Én speciel úgy gondolom, hogy embernek ember a társa. Kutyát (vagy bármit) akkor tartson az ember, ha annak funkciója van. Nekem is vannak kutyáim. Kint laknak a kertben, elképzelhetetlen, hogy bejöjjenek a lakásba és az a feladatuk, hogy őrizzék a házat. Meg is teszik rendesen. (Szerző: Nagyflanc von Vérbirka)

Van olyan, aki azért tartja a kutyát, hogy legyen valami cukimuki az életében. Nem zavarja, ha a nyelvecskéjével, amivel előbb még a a saját popiját nyalta, vagy épp egy másik kutyáét, végignyalogatja az arcát, beleértve a száját is. Az sem gond, hogy míg délelőtt belehempergett a döglött patkányba (amiből a gazdi annyit lát, hogy az avarban hancúrozik) este már boldogan fúrja be magát a paplan alá, melléjük. De hogy ne szorítkozzam a kutyákra, ugyanez megvan a macskáknál is, annyival kiegészítve, hogy a kandúr végigvizeli az egész lakást, ami tény ellen mindig tiltakoznak a macskások, én viszont a saját szememmel láttam, hogy cirmos kandúr telibejelöli a konyhaszekrényt, amikor vacsorára voltunk hivatalosak egy ismerős családnál. Persze a macskának ez a természete, Őt nem is hibáztatnám, soha. No. A lényeg, mindenki úgy tart állatot, ahogy akar, de azt már nem tartom egészségesnek, ha barátjának tekinti azt. Mert mi is van ilyenkor? Nem az van, hogy ért ő csak nem tud visszaszólni. Az van inkább, hogy a gazdi azt gondol, amit akar, és nincs senki aki megcáfolja a téves vélekedését, vagy csalódást okozzon. Az a fránya ember, meg visszaszól, véleményt formál, problémákat generál, megoldásokat vár. Mennyivel egyszerűbb, ha nem így van. Nemdebár? 

...és most itt a csúcsok csúcsa. Csinálj bohócot a tigrisből! Meg kell jegyeznem, nekem a tigris a kedvencem. Nem tudok lenyűgözőbb állatot említeni. Erős, gyönyörű, nemes. A macska is ilyesmi, a maga nemében és a kutyával ellentétben nem halna meg, ha magára maradna. Szeretem azokat az élőlényeket, amelyek az ember nélkül is életképesek. Itt van viszont kettő jelenség, ami kicsit elkeni a vigyort a képemen.

Az vitathatatlan, hogy ezek a képek fantasztikusak. Azért is keltették fel az érdeklődésem. Viszont az már nem annyira tetszik, ahogy ezek készültek. Az történik, hogy szépséges csíkoskák bezáródtak. Persze tigrismentés, meg ilyesmi, tehát ez a része még rendben. Viszont az etetésüket úgy találták ki, gondolom a turisták és a pénzszerzés miatt, hogy egy plexifalú medencébe dobálják részükre a húst. Azt is értem, hogy ez aktivitást igényel tőlük, meg azt is hogy kell a pénz a "rezervátum" fenntartásához, de nem tudok szabadulni a rossz érzéstől, hogy bohócot csinálnak belőlük. Mindegy. Az én bajom. 

Ez a másik már ismerősebb sokunknak. Néhány buddhista szerzetes tigriseket nevel háziállatként, amivel rengeteg pénzt keres. Nem viccelek, rengeteget. Lin-csi apát elverné a hátukat a botjával, ha meglátná. 

Ezt csak azért szúrtam ide, hogy ne felejtsük, milyen a tigris, ha úgy tesz, ahogy neki tenni kell.

Képek: http://brandsimaging.comhttp://500px.com

süti beállítások módosítása