Nincs ilyen widget!

TerraPlaza 2012

IMG_3582.jpg

Idén még egyszer, újra kinyitott a TerraPlaza egy napra, hogy az egzotikus állatok szerelmesei, újra megcsodálhassák a természet kincseit.
Krokodilszkinkek voltak láthatóak először Magyarországon a nyilvánosság előtt, gekkófajok százai, tengeri akváriumok, sosem látott kaméleonfajok, extrém ritkaságú királypiton színváltozatok Németországból, óriásteknősök, madárpókok, nyílméregbékák, denevérek, orchideák, tillandsiák és még több ezer, nem mindennapi faj válogatva bolygónk különböző tájairól. ELTE biológia és paleontológia gyűjtemény, ásványmúzeum az intézmény oktatóinak idegenvezetésével. Játszóház a gyerekeknek, interaktív programok és előadások, felelős állattartás és környezettudatos nevelés.
Mindez egy helyen, a TerraPlaza egzotikus élőlény kiállítás és vásárán volt látható a tegnapi nap folyamán.

Kisfiammal, Alexszel a GreenAqua meghívására érkeztünk a kiállításra, ahol kis barátja, Brúnó vezetett körbe minket két hal árulás között. A GreenAqua standja volt tulajdonképpen az egyetlen stand, hiszen ők prémium kategóriás halakat, növényeket és egyéb kiegészítőket árulnak, így megadták a módját a dolognak. A többiek viszont egy-egy asztalon kínálták felettébb változatos "portékáikat".

IMG_3805.jpg

IMG_3815.jpg

IMG_3811.jpg

IMG_3822.jpg

Nem messze meghívóinktól volt egy igazi sárkány is. De most komolyan.

IMG_3797.jpg

Most pedig jöjjenek a lakótelepek, vagy máshogy fogalmazva, a Jó étvágyat! részleg. Nem mellesleg vezetőnknek, Brúnónak és Alex egy másik haverjának, Botinak is van saját gabonasiklója a második képen látható szettből. Botiék egeret is tenyésztenek, hogy a sikló nehogy éhen haljon...

IMG_3589.jpg

IMG_3603.jpg

IMG_3608.jpg

IMG_3659.jpg

IMG_3669.jpg

Kis vicces.

IMG_3775.jpg

A következő képen nem látszik jól, de bőregereket ábrázol.

A kiállításon nem volt megengedett a vaku használata, lévén, hogy az nagyjából kimeríti az állatkínzás fogalmát. Épp elég baj az szegénykéknek, hogy egy napig nem terráriumba, hanem műanyag dobozokba és egyéb helyekre voltak zárva szegény párák.

Ennek ellenére egy felettébb szimpatikus ember barátnője a szemem láttára vakuzta telibe szegény denevéreket. Finoman megemlítettem, hogy nem szabad vakut használni, mire az ember csak ennyit mondott:
- Majd ha ki lesz világítva, akkor nem vakuzunk!
Jeleztem, hogy elképzelhető, hogy azért nincsenek kivilágítva a denevérek, mert sötétben élnek és érzik jól magukat, de az ember ekkor már masszívan átnézett rajtam...

IMG_3628.jpg

Következzen a legundibb válogatás. Volt egy olyan pont, ahol úgy éreztem, hogy nincs undibb a kiállításon annál, amit láttam. De kiderült, hogy tévedtem. Ez a pillanat pedig az volt, mikor a lisztkukacok ládájába már nemcsak egy üveg merőpohár pihent, hanem a lisztkukacok tulajának, továbbá Alexnek és Brúnónak a keze is landolt...

IMG_3673.jpg

IMG_3683.jpg

IMG_3782.jpg

IMG_3785.jpg

Voltak már nem élő állatkák is és egyéb csecsebecsék. A retró keljfeljancsik és az orvosi műszerek voltak a legdurvábbak.

IMG_3735.jpg

IMG_3675.jpg

IMG_3699.jpg

IMG_3771.jpg

IMG_3691.jpg

IMG_3755.jpg

IMG_3742.jpg

Voltak természetesen növények is és egyéb zöld vagy zöldes jószágok, köztük kis helyes nyílméregbéka.

IMG_3702.jpg

IMG_3619.jpg

IMG_3579.jpg

A vízben élő állatok is klasszak voltak természetesen...,

IMG_3760.jpg

IMG_3752.jpg

...de szerencsére voltak igazi helyes kis szőrös, tüskés, tollas jószágok is. A malac kolléga jó pár mondatára reagálni tudott gazdájának. Többek között számolt, enni kért és hasonlók. A süni is cukker volt, a tengerimalacot pedig fél perccel a megvásárlás előtt kaptam le.

Mondtam is a gazdájának, hogy:

- Végre egy szép állat!

Mire a szomszéd standon madárpókokat árusító hölgy csak ennyit mondott finoman:

- Nana...

IMG_3706.jpg

IMG_3729.jpg

IMG_3624.jpg

IMG_3747.jpg

Végül, de nem utolsó sorban mivel játsszanak a halas gyerekek, ha nem halas játékkal. :-)

IMG_3837.jpg

Bevezető szöveg forrása: TerraPlaza

Képek forrása: Hujber-Nagy Aletta

süti beállítások módosítása