Nincs ilyen widget!

Kicsit másként szelektív

A szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról azt hiszem van fogalma mindenkinek.  De mi a helyzet más gyűjtési szenvedélyekről? (Szerző: Lukovics-Varga Anita)

 Button-collection.jpg

Gyűjteni mindent lehet, amit csak el tudsz képzelni! Nincs korhatár, elég korán gyűjtő válhat valakiből, elkezdve a kisautóktól, a babáktól, majd az aláírásokon, útlevél-pecséten, a (tipikusan) női táskákon és cipőkön keresztül, bélyeg-, óra-, fénykép-, könyvek-, porcelán-, makett gyűjteményekig. 

 h-wd0609-coke-3.jpg 

Vannak gyűjtemények kupakokból, vonalkódokból; órákból - amelyek talán soha nem fognak már rendesen ketyegni, de szépek, mondhatni: patinásak; kavicsokból illetve ásványokból, apró cukros fémdobozkákból (ilyenből véletlenül nekem is van pár darabom), különféle és ritka játékokból…és a többi és a többi.

 beer guy.jpeg

Gyűlnek, gyűlnek, van, ahol megszállottan sokasodik a darabszám egy darabig, míg örömet okoz, amíg valamiféle felbecsülhetetlen értéket képvisel (tulajdonosának mindenképpen), aztán, remény szerint nem kacatvásáron vagy a kukában köt ki az egész úgy, ahogy van...

 33euf87.jpg

A gyűjtési szenvedélyről nem kell különösebb szót szólni, úgy gondolom, valamilyen formában mindenki tisztában van a szó fogalmával, a tevékenység varázsával vagy ha nem, legalább tiszteletben tartja mások ez irányú aktivitását. Mazsoláztam pár érdekes foltot ebbe a hol borongós, hol napsütötte őszi hangulatba, nézzétek!

stamp-collecting.s600x600.jpg

key chain collection.jpeg 

orig-18210371.jpg

Strange-Rubix-Cube-Collection-1.jpg

Forrás: 1, 2, 3, 4, 5, 6

süti beállítások módosítása