Nincs ilyen widget!

A szín és a fény együttes hatása a lakberendezésben

Uraim! Itt az ideje, hogy egyszínű, szürkének hitt „hétköznapi” Világunkról lerántsuk a leplet és megmutassuk Kik is vagyunk valójában! (Szerző: Kettler Tamás)

 búra.JPG

„ne bújjunk el a színek elől!”

 colourss.jpg

„hallasd a hangod!”

Nem is kell sokat tennünk. „A kevesebb több” elvét követve mutassuk meg, hogy szobánk egyik leggyönyörködtetőbb szegletét nem az éppen aktuális lakberendező magazinból másoltuk le.

Sokan közülünk félnek a színektől. Ruha kollekciónk bővítése közben sokkal inkább hagyatkozunk a finom anyagra, minthogy az anyagon túl a szín által is egy kellemes érzés fogjon el aznapi ruhánk viselése közben és ne csak a „bőrünkön” tapasztaljuk azt.

Persze azért túlzásokba ne essünk!

 szín5.jpeg

„felszállott a páva…”

Enteriőrünk beszédre bírásához, megszólaltatásához és ahhoz, hogy szinte hallani véljük csilingelő hangját, ahogy üdvözöl minket a lakásba lépéskor, elegendő egy ügyesen kiválasztott, szín tónusa alapján egy erős kontraszttal bíró kiegészítő vagy bútor.

012000Glastisch_Swissform15.jpg

Legszívesebben fognám a színes ceruza készletem és az eddig összes az általam talált minimál designt (black minimal-t) megmutató enteriőrről készült összeállítást átfirkálnék színesebbre.

színes ceruza_1.JPG

 „például így…”

Az elképzelés fokozásaként tekintsünk meg egy-két enteriőrt a német designer Lars Contzen-től.

Ahol az inspiráció gigászi erővel szakítja át az anyaméhet „anyjára” kiabálva frissen erőre kapott éltető sikolyával…. MEGSZÜLETTEM!!!

Elképzelem miként a szememnek már-már fárasztó, végtelenbe nyúló napraforgó mező végtelen és határtalan, egyszínű látképe ásításra késztet. Kidülledő szemgolyóm immáron száraz felületét elhomályosítja az unalom által megszült sós tenger dagályaként előtörő könnyáradat. Majd, mint egy hatalmas Cunami lendületét érezve, orkán erejű szél által megtépázott tekintetem tétován merengő tudattalan állapotából előtör a tudatosság, a felismerés. A felismerés, mint amikor a színészek 1902-ben a „fekte-fehérből” kiléptek a szivárvány törékeny kövezetére.

Figyelem! A képek 18 éven felüli tartalommal bírnak! Kifejezetten azon férfiaknak ajánljuk, akik nem kétszínűek…”

 002600Raumbild_Dripping_60_1.jpg

„egyetlen csepp könnycsepp”

 kuk.jpg

015700el_Paradiso_klein_Str.jpg

 ember nélküli szin skala.jpg

 szőnyeg.jpg

Záró szó:

A szín megjelenése:

A szín megjelenési módját befolyásolja az alap felületi minősége (tisztaság, érdesség, szemcsézettség, halmazállapot, stb.). Ezért két azonos jellegű és értékű színt más-más minőségű felületen különbözőnek érzékelhetünk.

Színhőmérséklet:

A fényforrások (természetes és mesterséges) minőségi jellemzése. Ez nem azonos a fényforrás tényleges hőmérsékletével.

A színhőmérsékleti vizsgálatok a környezetalakítás szempontjából fontosak, elsősorban a mesterséges fényforrások funkcionális hatásának értékelésében és a kiválasztásukban segíthetnek.

A mesterséges fényforrások színhőmérsékleti értékei az összetett fény színképi energiaeloszlására utalnak. Ezekből az értékekből következtethetünk a fényforrásra jellemző színeltérésre vagy színtorzulásra.

 szín1.png szín2.png

Forrás:

kép1

kép2

kép3

kép4

kép5

kép6

kép7

kép8

kép9

kép10

 

 

süti beállítások módosítása