Nincs ilyen widget!

Starry Light by Anagraphic

Kedden, a Design Hét keretein belül megrendezett Starry Light by Anagraphic minikiállításon jártunk (Aletta, Kriszti, Móni és Timi), az Arkhenea Showroom-ban. Az eseményen a világújdonságnak számító lámpatesteket mutatták be, melynek furatain keresztül az éjszakai égbolt vetül a falakra és a mennyezetre. Szerző: Otthon és dekor

Tervezője Farkas Anna tervezőgrafikus, a megvalósításban Batisz Miklós belsőépítész volt segítségére. A lámpához ugyanis olyan fényforrásra volt szükség, ami lefelé és oldalra is világít, hogy a lámpa praktikusan világítson is, és az apró fényeket is kivetítse. Ilyen fényforrás azonban nem volt kapható, így ki kellett fejleszteni, természetesen, már a legmodernebb, LED technológiával. Külön érdekesség, hogy minden lámpa egyedileg készül, így akár személyre is szabható: "rávarázsolható" különleges napok (pl. születésnap, esküvő) konstellációja. Szerintem így már igazán izgalmas!

A kiállítást Osvárt Judit nyitotta meg:

Majd Farkas Anna és Batisz Miklós beszéltek a lámpákról:

A lámpák még messziről:

Majd egyre közelebbről:

Éppen sötétedett, így érdekes látni a felső és az alsó kép között a különbséget, egyre szebben kirajzolódnak az apró fények:

Ez a kép egészen művészi lett. Hm?

A lámpabura belülről. A csillagképek összetartozó furatait a könnyebb felismerhetőség kedvéért össze is kötötték.

Itt már látszik, ahogyan az apró fények a falra vetülnek:

Így mosolyog egy büszke alkotótárs:

Jó érzés volt részt venni a megnyitón azzal a tudattal, hogy egy világújdonság kerül bemutatásra. Nagy öröm, hogy még mindig van új a nap (csillagos égbolt) alatt, és, hogy ezt éppen kis hazánkban találták ki!

A kiállítás után betértünk egy japán étterembe, a menü átlátszó leves, sushi, és polipgolyó volt. :)

IMAG4773_1.jpg

Fotó: Otthon és dekor, utolsó kép: hna design

süti beállítások módosítása