Nincs ilyen widget!

Épületrengető animációk a Műcsarnoknál

1000 m2-ben vetített 3D animációk mozgatják meg a múzeumot! (Szerző:kisFlanc)

2012. október 6-án szombaton 19 órától, a Hősök terén a Műcsarnoknál a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelt eseményeként rendezik meg a Paint Up! döntőjét. Az épületvetítés műfaját népszerűsítő, egyedülálló rendezvényen a Műcsarnok 1000 m2-es homlokzatát életre keltő animációkat láthatnak az érdeklődők.

A Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő versenyt idén harmadik alkalommal hirdette meg a Visualpower Kft. A világon egyedülálló pályázatot animáció- és mozgókép készítőknek írták ki. A nyílt versenybe az architekturális vetítés, más néven building mapping műfajában készült, 3 perces, zenei aláfestéssel ellátott filmmel lehetett nevezni. Az „épületmozgató” animációkat ez alkalommal a Műcsarnok homlokzatára kellett megálmodniuk az alkotóknak.



Az október 6-i döntőn az előzsűrizés során kiválasztott 12 legjobb pályaművet, továbbá a műfaj nemzetközi hírű képviselője Bordos László Zsolt és alkotótársai által kifejezetten erre az alkalomra készített 3D videomapping filme  és az ehhez kapcsolódó interaktív vetítést tekinthetik meg az érdeklődők.
A kihagyhatatlan élményt ígérő rendezvényen a Műcsarnok többszöri metamorfózisát élheti át a közönség. A monumentális képsorok virtuálisan feldarabolják, táncoltatják vagy éppen mesebeli erdővé varázsolják a múzeum homlokzatát.



A külföldön is kuriózumnak számító, a building mapping vetítést népszerűsítő Paint Up! verseny lehengerlő látványával először 2010-ben találkozhattak a hazai nézők. Az azóta rendkívül népszerűvé vált, évente egy alkalommal megrendezett eseményre idén több külföldi pályamunka is érkezett, melyek közül egy török, egy olasz és egy brazil-dubai alkotás is bekerült az október 6-i döntőbe.

A rendezvény ingyenes! Jó hír azoknak, akik nem tudnak személyesen elmenni az eseményre, hogy a döntőt élőben közvetítik a http://paintup.visualpower.hu/ oldalon és a ustream.tv/visualpower csatornán.

További információk: http://paintup.visualpower.hu/



Együttműködő partnerek: Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft., Műcsarnok

Szakmai partner: Bordos László Zsolt (Bordos.ArtWorks) architekturális vetítéssel foglalkozó 3D művész, nemzetközi szaktekintély
(Nevéhez fűződik többek között, a dubai Pálma-sziget hivatalos avatóünnepségének és további számos, a világ nagyvárosaiban zajló architekturális vetítési projekt, óriás felbontású 3D animációjának készítése.)

süti beállítások módosítása