Nincs ilyen widget!

Ne dobd ki! Használd újra!

Bizonyára mindannyiunk lakásában számtalan feleslegessé vált üveg található, melyek jobb esetben a szelektív kukában végzik. De kis ráfordítással miért ne válhatna hangulatos lakásdekoráció belőlük? (Szerző: Tézli-Szabó Franciska - KERTdesign)

dupla.jpg

Kis ráfordítással az üres befőttes üvegből függő kaspót készíthetünk. Vágjuk ki a fém tető közepét, a megmaradt gyűrűs fémrészhez erősítsünk láncot, majd csavarjuk vissza az üvegre! A fém egyszerűen színezhető, így egységesebbé tehetjük az együttest.

07_7.jpg

Egy nagyszabású kerti party alkalmával akár a dekorációt és az asztalszámozást is megoldhatjuk kiürült borosüvegek segítségével.

04_7.jpg

Vázaként szolgálhat akár egy üres csatos üveg is.

02_8.jpg

Nemcsak vágott virágot, hanem akár rügyező ágakat is tehetünk kiürült üvegekbe, melyek kihajtva csodás asztaldísszé válnak.

03_8.jpg

Itt a három egyforma váza egymás hatását erősíti.
09_7.jpg
A baráti látogatások után a megmaradt borosüvegeket függő kaspóvá alakíthatjuk, ha oldalukon lyukat vágatunk. Ehhez érdemes üveges szakember segítségét kérni a sérülések elkerülése végett.

06_8.jpg

Csak semmi extra: Ahhoz, hogy ezt az egyszerű kompozíciót létrehozzuk, nem kell más, csak néhány üres üveg, pár szál virág és egy hangulatos tálca.

08_5.jpg

A széles szájú befőttesüvegek apró oázisokká alakíthatók. Tegyünk bele laza ültetőközeget, és ültessünk bele pozsgásokat!

05_7.jpg

Különleges dekoráció étkezőkbe: talpas poharakba ültetett mini kertek. Fontos, hogy jó vízáteresztő képességű, laza termőközeget válasszunk és rendszeresen, kevés vízzel öntözzünk!

01_9.jpg

forrás: casaejardim.globo.com

süti beállítások módosítása