Nincs ilyen widget!

Nagyflanc mondja: Nézd a furcsa japánokat!

Miért furcsák a japánok? Van annak sok oka, de az alapvető kulturális különbségeken kívül talán szerepet játszik az életszínvonal magas volta is. Amikor könnyedén megtehetsz bármit, már jöhet az önmegvalósítás, ami van akinél abban nyilvánul meg, hogy meglepően öltözködik, van akinél úgy, hogy többször eltöreti a lábát, hogy aztán megnyújtva magasabb legyen, van akinél úgy, hogy a keskeny szemréséből szabat bocinyit, és van, aki nőciket eszik, amit aztán posztol is itt-ott. Aztán még az is ott van, hogy a viszonylagos elzártság (mármint a szigetországi lét és a távolság) a különböző szubkultúrák melegágya, ami számunkra, akik inkább próbálunk becsatlakozni a nyugati kultúrába, néha nevetséges próbálkozásként hatnak. Hozzáteszem nem nagyon értem, hogy miért vonzódnak ennyire az európai és amerikai kultúrához, mikor sajátjuk talán felül is múlja azt. Ma egy kicsit csemegézünk a japán fiatalok öltözködési szokásaiból, a teljesség igénye nélkül. Pár főbb irányzatot mutatok, de ezeken belül is lehetne még mélyebbre ásni. Nézzétek!

.

Lolita, vagy loli stílus

A többi stílussal együtt azért alakulhatott ki, mert a 80-as években, Tokióban voltak olyan kedvesek a város vezetői, hogy alkalmanként lezártak egy városnegyedet, ahol a fiatalok biztonságban és nyugalomban szórakozhattak. Ez alkalmat adott arra, hogy kicsit egyedibben is kifejezzék magukat, ami bő 30 év alatt több egyedi stílussá nőtte ki magát, és ma már szerte a világban találnak követőkre. Az eredeti jelentése kicsit elmaszatolódott a szónak, mert ők inkább furcsa kicsi lánynak öltözött cseperedő lányok és nem cseperedő lányok, akik már kezdenek nőkezdeménynek látszani.

Ott hátul, Madonna mögött...

Egyik kedvencem, a muszlim loli...
A Cogar stílus már full sztereotípia és valószínűsítem, hogy sok-sok pedofil kiáltott fel örömmel, mikor rádöbbent, hogy ezeket a képeket már büntetlenül le lehet tölteni. Talán ez a stílus terjedt el a legjobban, aminek az is lehet az oka, hogy iskolás egyenruhákra épül, amelynek a nyugati kultúrákban is találunk bőven hagyományát. Nekem ez tetszik.


Ez a kislány, Dakota Rose már évek! óta a net sztárja. Nem csinál mást, csak megmutatja, hogy lehet egy kislányból fiatal prostit faragni. Nem ítélkezem felette. Viszont az anyukájához lennének kérdéseim.

 Ez a kép már kicsit átvezet a következő stílusba.

A Gyaru stílust sajnos nem értem. A lényege (amit én látok), hogy valamilyen eszközzel (nap, szolárium, vagy barnítókrém) csokibarnává teszik magukat a lányok, aztán igyekeznek nagyon emelni a kontrasztosságot. Ezt úgy érik el, hogy eszméletlen színű hajfestékekkel dolgoztatják a fodrászukat, aztán pedig úgy festik ki magukat, mint amikor a régi filmekben a fehér embert feketebőrűvé maszkíroztak, a kezükre pedig fehér kesztyűt húztak. Inkább elborzasztó, mint vicces.





A Decora lényegében azt jelenti, hogy a lányok bohócnak öltöznek akkor is, ha nincs farsang. Mindenképpen rágógumiszínek szükségeltetnek, a hajat meg kell tanulni kazlasra belőni, babára festeni és mindenhova, mindenféle dolgot feltűzni. Ez legalább vidám. 









Végül a fiúknak is tartogatok valami érdekeset. Japánban menő a Rockabilly. Ezt a stílust már növendék méncsikók követik. Én erősen meg vagyok győződve róla, hogy mielőtt elvinne a mentő, mert szívinfarktust kaptam a röhögőgörcs miatt, sóbálvánnyá merevedve bámulnám a dolgot, amíg az agyam feldolgozza a látványt.





A csizmákat fekete szigetelőszalaggal átkötik, hogy tánc közben ne kopjanak.




süti beállítások módosítása