Nincs ilyen widget!

Tekerni és tekerni!

Ezer és ezer cikk és mozgalom van a tisztább levegő ügyében, a tisztább Föld érdekében. Újrahasznosított, szelektíven gyűjtött, környezetbarát technológia…stb. A sikerességükről, az emberi hozzáállásról, az ezzel kapcsolatos statisztikákról  meggyőződhetünk saját magunk is… (Szerző: Lukovics Varga Anita)

Pics_Performance_Bicycle_5.jpg

Az tény, hogy ha egy kicsit pihentetjük az autónkat és bringára pattanunk már teszünk a tisztább levegőért, s nem mellesleg mozgunk is, ami szintén nem egy elhanyagolható szempont. Rohanó világ – mondják, de ez nem a testmozgásra utal. Sajnos. Tisztelet a kivételnek!

 BicyclePlymouth.jpg

A kerékpár, vagyis „az emberi erővel hajtott kétkerekű jármű” XIX. századi találmány, kifejlesztése óta fokozatosan nyerte el mai formáját, s gyanítom még mindig nincs vége a fejlődésnek.

800px-Bicycle_evolution-numbers.svg.png

8982.png

bicycling.jpeg

Én emlékszem még a Camping bringára, BMX-re, az első Mountain bike-okra, amikor ezek bejöttek, hogy el voltunk  elájulva…milyen menő volt. Már nem sokat látni belőlük.

 collapsible-bike1.jpg

concept-bicycles-versabikes-nathan-durflinger-design.jpg

Már másfajta őrületek vannak. Mindenféle speckó fémből, meg faberakással, és van beépített iPhone-nal is, és már tekerhetjük ülve, állva, hason fekve is… kinek-kinek ízlése szerint.

 ecofuv-urban-bicycle-concept-2_f35KK_18770.jpg

Bringát vehetünk nemünkhöz, igényünkhöz, lehetőségünkhöz, stílusunkhoz, pénztárcánkhoz szabottan; tapasztalhatjátok is hogy igen széles a választék.

 iPhone-bicycle.jpeg

Hipi-szupi, elképesztő bringa-szerkezeteket, nem?

A leginkább elismerésre méltó számomra az a bringa, amit egy 16 éves srác készített. A bringa minden egyes része, FÁBÓL készült, és működik! Lehet, nem a legkomfortosabb élmény ezen kerekezni, szerintem nem is mindennapi használatra készült. Nézzétek csak:

 wood-bicycle.png

rear-end.png

chain-closeup.png

Ezek után a fából vaskarika már gyerekjáték lenne...

 Forrás: 1,2,3,4,5

süti beállítások módosítása