Nincs ilyen widget!

reKU walldesign: egyedi és gyerekbarát

Neszmélyi Réka falra festett képei humorosak, bájosak, színesek; miközben - ez a legfőbb erényük, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni - sosem túl humorosak vagy túl bájosak vagy túl színesek. Éppen ezt az egyensúlyt nehéz megtalálni, ha gyerekszobát dekorálunk: fontos, hogy a szín- és formavilág gyerekbarát legyen, de mindenképpen érdemes elkerülni az önjelölt lakberendezői túlkapásokat, amelyek következtében "cuki" vagy "harsány" vagy "kavalkád" jelleget ölt az enteriőr. A reKU dizájn garancia arra, hogy egyedi és ízléses figura költözik be hozzánk: legyen szó falfestésről, falimatricáról, bögréről, zsebtükörről vagy kitűzőről, a vizuális hatás nagyon rendben van, a poénok pedig zseniálisak. (szerző: Country Komfort)

A bemutatkozásodban azt írod, hogy a gyerekeket mindig bevonod az alkotás folyamatába, együtt találjátok ki, hogy mit szeretnének látni a falon. Mesélj erről: mi van például akkor, ha - a te vizuális kultúrádtól meglehetősen messze álló - Disney-hercegnőt vagy Pókembert választana a gyerkőc?

Mivel elsőként a szülők veszik fel velem a  kapcsolatot és ők látják, hogy milyen stílusban dolgozom, így ha másra van igény, nem is nagyon keresnek. Olyan volt már, hogy a  szülők  kértek egy-egy ismert mesefigurát, és akkor megkértem őket, hogy tegyünk egy próbát, valami saját ötleteken alapuló figurával, aminek a  tervezése folyamán általában a  szülők szokták tolmácsolni, hogy miket szeretnének a  gyerekek, mik a kedvenc figuráik, állataik, színeik, meséik, és ebből indulunk el. Sokszor már a festés közben találkozom a  gyerekekkel, és nagy lelkesen odaülnek mellém, rajzolgatnak, mesélnek, ami eszükbe jut a figuráról és közben még alakítunk, ha eszünkbe jut valami jópofa ötlet.  

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója vagy. Mivel fogsz/szeretnél foglalkozni, amikor végzel?

Most felvettek a MoMe mesterképzésére, így még van hátra két évem, de mellette mindenképpen szeretném folytatni a vállalkozói tevékenységet, és egyre több gyerekfoglalkozást is szeretnék indítani, hogy később aztán összeköthessem a  két tevékenységemet.

Kik azok a (gyerekkönyv)-illusztrátorok, akiknek nagyra becsülöd a munkáját?

Kifejezetten kedvenceim nincsenek, de szeretem nézegetni az igényes és különlegesebb könyveket; ha külföldre utazom és sikerül bejutni egy egy könyvesboltba, mindig nagy kíváncsisággal lapozom föl az ismeretlen mesekönyveket, hiszen itthon jól ismerem a kínálatot és néha jó látni egy egy teljesen újdonságnak számító stílust.

Érdekel-e a lakberendezés - és olvasol-e magazinokat, blogokat? Ha igen, melyeket?

Szeretem a szép lakásokat, de főleg az otthonteremtés érdekel. Azokat a  blogokat próbálom követni, ahol sok csináld magad ötletet találhatok, ezekből rendszeresen próbálom kiélni a lakberendező énemet. :) Nagyon szeretem az izgalmas, színes, különleges, kissé kaotikus lakásokat, a túlságosan mesterkélt lakberendezés nem tud izgalomba hozni. Szeretem, ha a lakberendezők teret adnak a megrendelő saját ízlésének is.

Honnan inspirálódsz, mi ad szárnyakat a fantáziádnak?

Legtöbbször a megrendelőkből inspirálódom, hiszen kívánságoknak próbálok eleget tenni, és az ötleteket próbálom egységgé kovácsolni. 

Milyen a te szobád/falad most?

Hát, ugye, minden cipésznek lyukas a cipője... :) Februárban költöztem be a városba, így még egy kicsit üresek a falak, de folyamatosan tervezgetem, hogy valami egyszerű és időtálló dolgot azért becsempésznék a dekorációba. 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a reKU és a Country Komfort csapatához a Facebookon!

mennyire kedves ez a nászajándék-bögrekészlet?

nagyon

 

süti beállítások módosítása