Nincs ilyen widget!

Üvegpalota (nemcsak Hamupipőkéknek)…

Fából vaskarika, kőből fahatás…minden kapható, csak jó helyen kell keresni.  

Már nem csak a kert végén felállított kis üvegház látványa a megszokott. Ahogy az üvegcipő, úgy az  üvegpalota sem csupán a mesékben létezik! Ha nem is szó szerint, de azért majdnem… (Szerző: Lukovics-Varga Anita)
leonardo-glass-cube1.jpg

leonardo-glass-cube3.jpg

Az üvegtéglás ilyen-olyan megoldásokon túllépve a ház teljes felülete lehet üvegből, sőt még a lépcsőház és a belső berendezése is. Jóllehet nem ez a legújabb divat, hiszen már jó pár évvel, évtizeddel ezelőtt építettek üvegházakat emberi „fogyasztásra”.

leonardo-glass-cube6-2.jpg

Bútorzata minimális, és valljuk be őszintén, hogy telizsúfolva nem is keltené azt a hatást, amit keltenie kell.

Glass-House-3.jpg

Glass-House-2.jpg

glasshouse03.jpg

Hogy mennyire lakható, élhető ez az élettér, csak elképzelni tudom. Mindenesetre szép. Szép környezetben meg még szebb. Szomszédság annyira nem is szükséges; itt amúgy sem sok titka marad az ember fiának.

glasshouse...jpg

contermporary-glass-house-3.jpg

contermporary-glass-house-9.jpg

stock-photo-14719576-modern-glass-staircase-at-manhattan.jpg

Az üveg keletkezésének idejét csak körülbelüli időpontra tehetjük. Előállítása a szerencsés véletlennek köszönhető. De köszönhető! Nagyon!

Forrás:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Utólagos kiegészítésként álljon itt egy pár évvel ezelőtt készült építész diplomaterv egy hasonló épületről, mint ami a nyitóképen szerepel. Az elkövetője Csontos Mónika építész, és egyben a dekooder egyik szerkesztője. Akit bővebben érdekel a teljes diplomaanyag, itt megnézheti. (Kiegészítés: hna)

07_latvany_outtbl_Oldal_2.jpg

08_3d_latvany_tbl_Oldal_1.jpg

süti beállítások módosítása