Nincs ilyen widget!

Nagyflanc mondja: Valami itt furcsa.

Furcsa párokból akad bőven. Lehet, hogy csak mi gondoljuk így, ha meglátunk egy-kettőt, mert esetleg keveset tudunk róluk. Vagy amit tudunk az nem is az igazság, csak a mi fejünkben megszületett kép az illetőkről. No, persze ha jobban belegondolunk, akkor ez mindenre igaz, ami odáig visz, hogy nincs valóság.

Azt mindenki látja, ha ránéz egy-egy Daliról készült fotóra, hogy a mester nem lehetett egyszerű eset. Még jó, hogy kitalálták a szürrealizmust, mert egyébként még őrültnek gondoltuk volna. Dali hedonista volt. Úgy élt, ahogy akart. Óriási szerencse, hogy akkor élt, amikor.

 



Aztán itt van Alice Cooper. Jól sejted, hogy nem ezen a néven született. Kifejezetten furcsa volt már gyermekkorában is és nem igazán volt egyértelmű, hogy tulajdonképpen milyen nemű. Számára legalább is most sem teljesen világos. Még pályája kezdetén elnevezte magát, a ma is használt nevén. Ez pedig egy régen élt hermafrodita boszorkányé volt eredetileg. Megállapíthatjuk, hogy kifejezetten másként látja a világot, mint az átlag ember. Lehet, hogy kicsit szürreális? A költői kérdést megválaszolva, már meg is találtuk a kapcsolódási pontot. 

 

 

 

 
 Szürrealitásának elismeréseként Salvador Dalí elkészítette "Alice Cooper agyának hologramja" című portréját, melyet a St. Petersburg-i Dalí Múzeumban állítottak ki. Aztán még buliztak egy kicsit, itt ott. Néztem volna a sarokból, egy darabig....

 

 

 

 

 

 

 
süti beállítások módosítása