- 2012.06.28. 14:00
Jean-Francois Mallet chef-fotós-riporter szerint Tokyo-tól kezdve Buenos Aires-en, Indián, Örményországon át egészen New York-ig, a kultúra a legjobban az ételeken keresztül és azok közül is az utcai, a járdaszegélyek melletti ételárusok ételein keresztül mutatkozik meg leginkább. Szerinte az éttermek világa nem ennyire sokszínű és talán túlzottan mesterkélt is, sok nemzet egymásba olvadásával, a gasztronómiai összefonódásoknak köszönhetően a hagyományos ételek veszítenek értékükből és eredetiségükből, míg az "utca ízei" megbízhatóbban tükrözik egy-egy nemzet hagyományait. Szerző:kisFlanc
A következő képek szigorúan nem fogyókúrázoknak és erős idegzetűeknek ajánlott úgy ebéd utáni időszakra!
Jean-Francois Mallet bebarangolta a világot, fotóit és tapasztalatait könyvbe rendezve (Take Away címmel), próbálja bemutatni az emberiséget egymásnak a kulináris élvezetek tükrében, mégis egyszerűen, flancoskodás nélkül, az utcáról, a járdaszigetek mellől. Nos engem nem volt nehéz meggyőzni, hiszen mindig is lángos és sült kolbász párti voltam.