Nincs ilyen widget!

Székek - nem csak ülésre

A nagyvárosokban egyre magasabb épületek születnek, tágas terek hiányában minél inkább felfelé terjeszkedünk. Seung Yong Song ezt a koncepciót a belső terekben alkalmazza, eddig kihasználatlan területeket épít be ötleteivel. (Szerző: Halenkár Csilla)

objet_e_1 (1).jpg

A koreai tervező munkái külön-külön is érvényesülnek, ám egymással is kombinálhatóak. Az Object-A székek fölé benyúló kis polcrendszerre tetszés szerint pakolhatunk könyveket, apró dísztárgyakat, növényeket.  Az ülőfelületre állva ezeket könnyedén el is érhetjük. Ám érdemes odafigyelni arra, hogy ezúttal az asztalt húzzuk a szék fölé, ellenkező esetben könnyen a fejünkre pottyanhat bútordarabunk teljes tartalma.

objet_a_1.jpg

Az Object-B hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, ez azonban igény szerint létraként is használható. Ideális kiegészítő lehet olyan szobákban, ahol sűrűn pakolunk fel-le a polcokra.

xx_1.jpg

Az Object-E több szempontból is hasznos időtöltést tesz lehetővé. Miközben kikapcsolódásként ringatózva könyvet olvasunk kedvenc hintaszékünkben, a fölénk tornyosuló ruháink száradását is meggyorsíthatjuk.

objet_e_1.jpg

Az Object-O segítségével kikapcsolódhatunk, elvonulhatunk a világ elől. A magam részéről nem biztos, hogy szükségét érezném annak, hogy magamra húzzak egy óriási papír-gömböt (vagy bármi mást), ám a tervező úgy gondolja, szükségünk van egy védett, rejtett (?..még mindig egy nagy gömbről beszélünk) zugra. Erre a gyermekként az asztal alá vagy a szekrényben épített kuckói inspirálták.

objet_o_3_1.jpg

Az 8 Objects hasonló jellegű bútordarabokból áll, mely egymásba illesztve, és elemenként is használható. Együtt ágyként, pihenősarokként funkcionálnak. Az ennek kapcsán szintén felmerült "miértemre" ezúttal sem kaptam kielégítő választ, bár a tervező állítása szerint ezt használja, mikor dolgozik, olvas, étkezik vagy alszik. Másra pedig úgy sincs ideje, hiszen a nap fennmaradó részében beágyaz, székeket tologat (ehhez persze fel-le pakolja őket), összetakarítja a szék-polcokról leborult tárgyak törmelékeit. Vendégágynak azonban alkalmas lehet.

8objets_2.jpg

Együtt vagy külön-külön jópofa kiegészítői lehetnek külső-belső tereinknek, bár tény, hogy nem minden életvitelbe illeszthető.

8objets_5.jpg

1_2.jpg

2_2.jpg

objet_b_3.jpg

objet_a_1.jpg

Forrás

 

 

süti beállítások módosítása