Nincs ilyen widget!

Chelsea Flower Show 2012

Néhány hete zajlott Londonban a Chelsea Flower Show, a világ egyik legrangosabb kertészeti kiállítása. A jeles esemény évente több, mint 150 000 ezer látogatót vonz a világ minden tájáról. Egyik fő attrakcióként minden évben rangos tervezők hoznak létre tematikus kerteket (show garden), ebből mutatok be néhányat az idei évből. Az idei év fő témája a frissesség: modern, innovatív kertek, rendhagyó, újszerű ötletekkel és design-nal. (szerző: KERTdesign)

Homebase01_ROT.jpg

Ezek az apró kertek nemcsak a kifinomult design miatt érdekesek, hanem mert szimbolikusan megjelenítenek bizonyos mondanivalót, pl. az őket létrehozó, szponzoráló alapítvány vagy szervezet működésével kapcsolatban. Ugyanakkor számos ötletet elleshetünk belőlük, amiket akár a saját kertünkben is alkalmazhatunk.

Az Andy Sturgeon által tervezett M&G Garden-t a hagyomány és a modern kertművészet ihlette. Letisztult geometrikus formák és buja évelőágyak találkoznak, melyek egy díszmedencét ölelnek körül. A rusztikus anyagok (tölgyfa pad, mészkő pengefalak, réz szobor) frissessége és a szigorú mértani formák érdekes együttest alkotnak.

MG-1_ROT.jpg

MG-4_ROT.jpg

 

MG-3_ROT.jpg

A Joe Good által tervezett kert nemcsak a design miatt érdekes, hanem a környezettudatossága miatt is. A ragasztott cédrusfa kereteken áthaladva a kertben új és új távlatok nyílnak. A növényzet szárazságtűrő, így minimális öntözővíz igényű.

Homebase03_ROT.jpg

Homebase02_ROT.jpg

Sarah Price (aki a 2012-es londoni olimpiai parkot is tervezte) olyan természetes hatású kertet tervezett, ahol a természetes és mesterséges elemek harmonikusan illeszkednek. A nyírfák fehér törzse, a terméskő tömbök tarkította mini parkban, akár egy erdőben érezhetjük magunkat.

Telegraph-1_ROT.jpg

Telegraph-4_ROT.jpg

Telegraph-5_ROT.jpg

A FlemonsWarlandDesign által a World Vision jótékonysági szervezet számára tervezett kert az egyesület munkájának érdekes szimbóluma. A világ legszegényebb részén élő gyermekek megsegítésével foglalkozó szervezet jótékony hatása tovább terjed, akár a vízfelszínen létrejött hullámok a kert közepén található díszmedencében.

WorldVision-1_rot.jpg

WorldVision-2_rot.jpg

WorldVision-5_rot.jpg

 

forrás: RHS Chelsea Flower Show

 

süti beállítások módosítása