Nincs ilyen widget!

Nagyflanc mondja: Nevelj Mucit!

A hivatalos rész: 
 

Jól tudták a régiek, ilyenkor meg kell állni egy pillanatra. A nagy nyári munkák előtt ünnepelni kell. Köszönteni az új életet, imádkozni a bő termésért, gyermekáldásért. Erre szolgált a pünkösd, a húsvét utáni ötvenedik nap. A templomokban évről évre megemlékeztek erről a napról, a lángnyelveket a pünkösdi rózsa szirmaival helyettesítették, a Szentlélek jelképeként fehér galambot repítettek szabadon. A lányok és asszonyok bíborvörös ruhába öltöztek, befont copfjukat a hagyomány szerint a bal vállukra kanyarítva, a férfiak felöltötték ünneplőjüket, és kezdődhetett a mulatság

Eredetileg a zsidó nép ünnepe, előbb a befejezett aratást, később pedig a Sínai-hegyi törvényhozást (ekkor kapta Mózes Istentől a törvényeket kőtáblákon) ünnepelték a Pészah szombatját követő ötvenedik napon.

A keresztény egyházi ünnep története a következő:      Krisztus mennybemenetele után, az ötvenedik napon az      apostolok összegyűltek, majd hatalmas zúgás, szélvihar támadt, s a szentlélek lángnyelvek alakjában leszállt a tanítványokra.

.... és evvel ki is merült a téma. Nekem legalábbis biztos. Még esetleg érdekes lehetne a pünkösdi király választása, ami tulajdonképpen kiválasztás volt, valós érdemek alapján. A HMCS-k összemérték erejüket és, aki nyert az egy évig nagyon jól élhetett. Ingyen ihatott a kocsmában, a földeken és a ház körül dolgoztak helyette, és még apróbb vétségeket is büntetlenül elkövethetett. Viszont ez annyira magas labda, hogy szinte kínos lenne leütni.

Viszont most volt gyereknap. Engem jobban érdekel. Szerintem titeket is, mert az Arcnevelésről szóló cikkem nagyszámú érdeklődőt vonzott. Ezért aztán rámegyünk a csajokra. Mármint ami a témát illeti. A lányok "Arc" kategóriája a Muci.

Ha biztosítani akarod kislányod jövőjét, képezd ki Mucinak. Sorozatot indítok, melyben ehhez kaphatsz hasznos tanácsokat. Az első részben néhány olyan eszközt mutatok (természetesen adott témakör köré csoportosítva), amelyek garantáltan hozzájárulnak a Muciképzés sikerességéhez. Természetesen csak jól átgondolt nevelési koncepcióval kombinálva lehet hatékony a Mucinevelés. Miért is érdemes kislányod a mucipályára irányítani? Nos. Aki Mucidiplomával rendelkezik (akreditálás folyamatban) rendkívül sok területen érvényesülhet. A különböző munkáltatók, felhasználók kapkodnak a Mucikért. Néhány terület, ahol garantált az elhelyezkedés: feleségipar (ezt később még kibontom), celebipar, kereskedelem, szórakoztatóipar, stb. Csak a fő vonalakat említem, mert a lehetőségek szinte korlátlanok. Az alkalmazás függ a járulékos képességektől, de van hogy ezeket más fontos muciságokkal ellensúlyozhatjuk.

 


 
 

 
 


 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 
süti beállítások módosítása