- 2012.05.24. 13:59
Gyerekkori emlékként fülben és fejben maradt nagy okosság, a nagymamám szájából, a semmirekellés pontos meghatározására: a fűt a napnál. Ismerős? De nem a pályaválasztás rejtelmeibe kívánok elmerülni csak próbáltam ügyesen áthidalni a kezdeti nehézségeket és témába vágó bevezetőt írni, ami nem biztos, hogy sikerült, ezért inkább a tárgyra térek és megpróbálom röviden összefoglalni.(Szerző kisFlanc)
Egy környezetvédelmi és gasztro művészeti projektről van szó, ami egy utazó étterem formájában bukkan fel itt-ott népszerűsítve önmagát. A Lapin Kulta Solar Konyha étterem, a finn vendéglős Antto Melasniemi és a katalán tervező Martí Guixé agyszüleménye, nevét a szponzoruk, a Lapin Kulta finn sörmárka után kapta. Az igazi ámítás és hókuszpókusz még csak ezután következik. A szabadtéri étterem, amelyben a vendégek egy nagy fehér festett placcon foglalnak helyet, igazán az innovatív konyhatechnológiától lesz érdekes. A főzési eljárások során csak a napenergiát használják, melyeknek végkifejlete függőviszonyban áll az időjárással, amely tényező a főzési időt is és az étlapot is erősen befolyásolja.