Nincs ilyen widget!

Kóstolj pálinkás macaront!

A márciusban megrendezett Macaron Fesztivál után hamarosan a Budai Várba is megérkeznek a népszerű sütemények, méghozzá különféle ízesítésekben. Lesz pálinkával (!) töltött is, de az igazán ínyencek lime-os, kávés macaront is kóstolhatnak a Budapesti Pálinkafesztivál Oroszlános udvarában.

jillikae.com.jpg

Többféle pálinkás macaron közül válogathatnak majd a fesztiválozók május 10-13. között a Budai Várban. A népszerű francia sütemények barack-, kökény-, birs-, ágyas málna- és szilvapálinkákkal lesznek „fűszerezve”, Rézangyal, Márton és lányai, valamint Békési párlatokkal.

tastecrumb.com.jpg

„A Macaron Fesztiválon a pálinkás sütemények fogytak a leginkább, így kibővítjük az alkoholos kínálatunkat. Azonban aki mást próbálna, annak készülünk kávés, lime-os macaronokkal is - mondta Mónus Anikó a Konyha-szigetek főzőiskola tulajdonosa, aki külön felhívta a figyelmet arra, hogy az édességek gluténmentesek.

nsi.tafensw.edu.au.jpg
A mini finomság egyébként két napig készül, mindegyik darab kézzel. A tésztájába mandula és porcukor kerül, ez adja a tartását és az édes ízét, amely a töltelékkel együtt kap harmonikus ízt.

Macaron.jpg

macaron2.jpg

Fotók: 1, 2, 3, 4-5: sajtóközlemény

süti beállítások módosítása