Nincs ilyen widget!

Csipkehokedlik Marcel Wanders nyomán

Eme csipke-csodák a holland tervező, Marcel Wanders nevéhez köthetők. 2001-ben Crochet Table néven látta meg a napvilágot a légies asztalka, mely kézzel horgolt pamut csipke és epoxigyanta találkozásával jött létre.

00.jpg

A tervező a tradicionális csipkének egy egészen új felhasználási módját alkalmazza. A horgolt minta adott tömegformára igazítva műgyanta bevonatot kap, majd száradás és leválasztás után már merev állapotú, a mintatest alakjával megegyező, üreges belsejű. A teherbíró képességéről sajnos nem található információ, de mivel Wanders később ülőbútort is készített ugyan ezzel a technikával, minden bizonnyal kinézete ellenére több súlyt visel el egy üres papírpohárénál. Akit nem tart vissza ezen adat hiánya, körülbelül 1000 Euroért már hozzá is juthat.

2.jpg

0.jpg

1.jpg

4.jpg

3.jpg

10.jpg

A 2006-ban készült, már limitált mennyiségben (20 db) gyártott Crochet Chair esetében még inkább kihasználja a technológia nyújtotta lehetőségeket, hiszen itt már gömbölyű, lekerekített felületeket is alkalmaz, ez esetben zárt formát létrehozva.

5.jpg

6.jpg

7.jpg

A kollekció később kiegészült egy újabb funkciót ellátó darabbal, a Crochet Light-tal. Ahogy a név is sejteti, az esztétikai élmény mellett, ezúttal egy fényforrásként is szolgáló csipketárgyról van szó, mely hangulatvilágítás szerepét töltheti be.

9.jpg

Wanders további munkáit is érdemes megtekinteni itt.

8.jpg

Forrás 1,2,3,4,5,6

süti beállítások módosítása