- 2012.03.24. 00:45
A legújabb gasztro-trend követői szín szerint választják ki ételeikhez a hozzávalókat. Az irányzat fanatikusainak az ételek színe az elsődleges szempont és a kompozíció íze csak másodlagos.
A szín alapján összeválogatott ételek tehát elsősorban esztétikai élményt nyújtanak a színekre fogékony gourmanoknak. Ehhez a szokatlan kezdeményezéshez készített a Fricote Magazin egy fotósorozatot Emilie Guelpa művészeti igazgató vezetésével. A Pantone színkódok alapján válogatott ételek a Pantone sütik nevet kapták, és egyfajta követendő alapvetésnek tartják a gasztro-koloristák.
Eddig tartott a mese, a fent leírtakat pedig nehogy elhigyjétek, az egészből csak annyi igaz, hogy tényleg elkészült ez a fotósorozat a Fricote Magazinnak, az összes többit csak kitaláltam hozzá. :)
Képek forrása: itt