Nincs ilyen widget!

Nyerj vidéki pihenést! - interjú és JÁTÉK a Vintagebazaar.hu-val

A Neuvirth Judit-Födő Gábor házaspár nevéhez számos kreatív ötlet kapcsolódik: ApaCukababa néven bájos és vicces babákat készítenek fotó alapján, a Vintagebazaar.hu webshopban felújított-újraértelmezett, régi használati tárgyakat kínálnak, és két autentikus vidéki szálláshelyen is várják a látogatókat. Személyes kedvenceim a textilcicáik, -nyulaik és -kutyáik, a legújabb remek és személyre szabott ajándékötletük pedig a fotózás, vintage hangulatban. Judittal beszélgettem, és érdekes műhelytitkokat tudtam meg. Az interjú végén: nyereményjáték!

palochaz2.jpg
- Hol készülnek az Apacukababák?
Jelenleg még nincs varrószobám, ezért a többfunkciós szobánkban készülnek az ApaCukababák, azaz a nappaliban, dolgozóban és hálóban egyszerre. :) A srácok gyakran megjelennek mellettem, és elcsennek egy-egy kezet, fejet vagy lábat, de  nincs esélyük messzire vinni...

apacukababa1.jpg
- Mesélj arról, hogy miért különleges élmény a Palóc Vendégházban pihenni!
A Palóc vendégház szomszédságában lakik Marika néni, aki ízesen, palócosan beszél és istenien főz. Őt még sohasem láttam nadrágban; mindig gyönyörűen ringó, mintás szoknyába öltözik. Az esküvőnkön ő öltöztetett be engem éjfélre menyecskének a saját ruhagyűjteményéből. Marika néni bárkit szívesen felöltöztet palóc menyecskének. Egész más érzés ilyen ruhába bújni, a ringó "sokszoknyáról" nem is beszélve.

palochaz3.jpg
- Honnan származnak a tárgyak, amelyek megtöltik a Vintagebazaart?
Helyi bolhapiacok, környékbeli kiskertek, jó szomszédok és az internet nyújtotta terep az, ahol böngészni, kutatni szoktunk a nekünk tetsző tárgyak után. Így jutottunk hozzá kukoricasorolóhoz, amiből fogas készül, régi vasalódeszkához, amiből előszobai elem lesz. Nem minden tárgynak adunk új funkciót, mert valami úgy jó, ahogy van - talán ismerős gondolat a Bridget Jones-ból... Volt olyan zsírosbödönünk, ami újra a régi funkcióját tölti be, mert egy disznóvágáshoz vitték el. A szódás rekesz pedig egy nyaralóba, egy 60-as évekbeli felújított konyhakredenc mellé kerül - lehetséges, hogy bortárolónak. Egy-két régi, rusztikus darabbal az enteriőrt igazán lazává lehet tenni.

vintagebazaar1.jpg

- Legújabb ötletetek a vintage hangulatú fotózás. Hogyan kell egy ilyen eseményt elképzelnünk?
Néhány hete írtam a blogunkon, hogy a vintage stílusú fotózás területére szeretnénk lépni, mégpedig a kellékek bérbe adásával. Az első vintage hangulatú fotózást meg is szerveztük egy bolt üres galériájában. Kétféle enteriőrt alakítottunk ki: az egyikben a zöld és lila színek domináltak, a másikban a fehér és a natúr. A kellékek bérlését el lehet képzelni egy csajos bulin, esküvőn, szülinapon, ahol elkészítünk egy vintage hangulatú sarkot, és ott lehet fényképezkedni. Ezt hamarosan ki tudjuk egészíteni más szolgáltatók bevonásával: frizurát és sminket, ruhát és egyéb öltözék-kiegészítőket is vinnénk az alkalomra, ahol kimondottan vintage fotózásra szakosodott profi fotósok is készíthetik a képeket.

vintage2.jpg
- Country stílus, romantika: reneszánszukat élik. Nálatok mindez kiegészül a csipkével, és bárki számára elérhetővé válik. Hogyan? A kertünkben van egy kis műhely, ami eredetileg képgrafika-műhelynek készült, benne egy rézkarcpréssel, mert Gábor képzőművész. Ma már itt alakulnak, frissülnek a tárgyak, bútorok. Március 3-ra egész napos Csipkekészítő workshopot szerveztünk a műhelybe, ahol megismerkedhetnek az érdeklődők a csipkeverés alapjaival, és csipkeékszert is készítünk szakember segítségével. Még 2 hely van - aki szeretne részt venni a foglalkozáson, írjon gyorsan az info@vintagebazaar.hu e-mail címre.

vintage7.jpg
JÁTÉK: egy szerencsés dekooder-olvasó megnyeri a Vintagebazaar.hu ajándékát!
A csomag tartalma: szállás két éjszakára, 2 felnőtt és gyermekeik számára, önellátással. Felhasználható 2012. szeptember 30-ig.

Ha szeretnél részt venni a sorsoláson, a következőket tedd:

1) Legyél a Vintagebazaar.hu és a dekooder követője a Facebookon (itt és itt), és
2) Jelöld be magad a dekooder Facebook-oldalán található "Nyerj vidéki pihenést! - a vintagebazaar.hu és a dekooder közös JÁTÉKa" nevű mappa egyik fotóján (nyomatékosan kérünk mindenkit: egy fotón, egyszer jelölje magát)!
3) Vidd a játék hírét, ha van kedved! Köszönjük.
A játék 2012. február 28-tól március 4-ig tart. Sorsolás: 2012. március 4-én, vasárnap, este 8 órakor.

süti beállítások módosítása