Nincs ilyen widget!

Tárolás a gyerekszobában

A gyerekszoba a lakásnak az a pontja, amelyet minden, még a lakberendezést messziről elkerülő szülő is - pénzt és energiát nem sajnálva - dekorál, csinosít, alakítgat. 

Kell is a sok befektetett munka, ez a szoba ugyanis nagyon sok funkciónak kell, hogy megfeleljen, a hangsúly ráadásul mindig más és más feladaton van. Ezért aztán meg kell nyugtatnom minden anyukát: nincs abban semmi furcsa, ha két-három évente átrendezi gyermeke rezidenciáját. Ez teljesen normális, sőt szükséges.Ezt a mai posztot nem az egész szobának szentelem, pusztán egy lényegi elemnek, a tárolásnak.A gyerekszoba a lakásnak az a pontja, amelyet minden, még a lakberendezést messziről elkerülő szülő is - pénzt és energiát nem sajnálva - dekorál, csinosít, alakítgat.

Gyermekünk első hat hónapjában a játékoknak nincs még nagy szerepe (nem mondom, hogy a szülők egy része ne esne időnként túlzásba, de hát ki ne akarna mindent összevásárolni az újszülött feletti örömében). Egy-egy kisebb kütyü, rágóka, csörgő, ezek mind elférnek akár egy fiókban. Ezután szép lassan kezdenek halmozódni a kis izék: gurulós autók, építő kockák, ügyességi játékok, hangszerek, stb. Nagy rakat játék-massza, amely nem igényel mást, mint néhány jól megtermett ládát, ahová valamilyen logika szerint csoportosítva ömleszthetjük be a cuccot.

Bármilyen láda megteszi, a népi ládapadtól kezdve a barkácsáruházakban beszerezhető színes műanyagdobozokon át a fonott kosárig minden mehet. Nem árt neki, ha gurulós, így a gyerek könnyen tologatja a kívánt helyre (például a nappali közepére...:)).

Ahogy nő a gyerek, és a papírt viszonylag kevés balesettel kezeli, jönnek a könyvek. És jön a gyurma, a festék, és megannyi dolog, amit jobb, ha szülői felügyelet nélkül nem ér el. Így hónapról hónapra, évről évre nő a polc szükséglet.

A nagyobbacska, emeletes ágyra érett gyermek szobájában nagy könnyebbség a különböző tároló funkciókkal ellátott ágy. Ez a korosztály ráadásul már jellemzően valamilyen gyűjtő szenvedéllyel rendelkezik, és szereti, ha becses gyűjteménye mindenkor szem előtt van.

A ruhákat persze ugyanúgy szekrényben tároljuk.

Kis gyerekszoba esetén szettben érdemes gondolkodni az optimális helykihasználás miatt. A kombinált szekrény-polc-ágy íróasztal megoldások kiterjedésben és magasságban is legjobban hasznosítják a meglévő teret, magyarán így tárolhatjuk a legtöbb köbméter cuccot.
A végén pedig úgyis elköltözik a gyerek, és meg lesz végre az áhított dolgozószobánk! :)

Képek: ittittittittittittittittitt és itt

süti beállítások módosítása