Nincs ilyen widget!

Februári programok az Európa Pontban!

 
Az Európa Pont februári, ingyenesen látogatható programjai között találunk rajzkiállítást, XYZ Generáció címmel beszélgetést Tari Annamáriával, a Lumiere Filmklubban újabb vetítést, az Európa Szalonban egy találkozást Alexander Brodyval, és egy Bródy János koncertet. 

 

 

Februári programok

Fókuszban: az aktív idősödés európai éve


2012. február Az Európai Parlament rajzkiállítása

2012. február 6. 16:00 EU akadémia: oklevél átadó ceremónia

2012. február 10. 10:00 EU vonal nyílt nap

2012. február 16. 19:00 XYZ Generáció – beszélgetés Tari Annamáriával

2012. február 23. 19:00 Lumiére Filmklub

2012. február 28. 18:00 Európa Szalon, Beszélgetés Alexander Brodyval

2012. február 29. 20:00 Bródy János koncert

 
2012. február Az Európai Parlament rajzkiállítása

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája rajzversenyéből született alkotások kiállítása az Európa Pontban.

A rajzversenyt a Dél-Alföld Régióban, 10-15 éves korosztály számára hirdették meg, "Régiók Európája - Szeretlek Európa" címmel. Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája összesen 24 alkotást díjazott, melyek az Iroda 2012. évi naptárát is díszítik. A diákok rajzaikban kifejezik, mit gondolnak az Európai Unióról, az Európai Parlamentről, e közösség, hazánk, és azon belül a Dél-Alföld viszonyáról, illetve milyen értékeket tulajdonítanak ezeknek.


2012. február 10.10.00-18.00 EUvonal nyílt nap

Mindenkinek van kérdése. Nekünk van válaszunk. Most azonban kicsit másként. Az EUvonal kilencedik születésnapja és újraindulása alkalmából munkatársaink nyílt nap keretében várják a az érdeklődőket. A résztvevők betekintést nyerhetnek az EUvonal munkájába, átfogóan tájékozódhatnak az EU-s mindennapokról: legyen szó utazásról, munkavállalásról, vagy továbbtanulásról. Látogatóinkat az Európa Pont megszokott szolgáltatásain kívül születésnapi EU-s kvízzel várjuk.

2012. február 16. 19:00 XYZ Generáció – beszélgetés Tari Annamáriával

A világon szülők milliói érzik és látják a változásokat, szembesülnek azzal, hogy gyerekük más, mint ők voltak. A 12-13 évesek idősebbnek próbálják magukat mutatni, miközben tetteikkel épp az ellenkezőt bizonyítják.  Hova vezet ez, és mit tehet a szülő, hogyan lehet hatással a gyerekére? A fenti témában Tari Annamária ad naprakész tanácsokat az X generáció tagjainak, hogy jobban megérthessék a hálózat csapdájába került netgeneráció „félnőtt” gyermekeinek online világát.

Az Y generáció küzdelmei is központba kerültek az elmúlt években: a nyolcvanas években születettek sokszor nem találják a helyüket, az életüket folyamatos küzdelemként élik meg. Mi a szülők felelőssége? Mennyire befolyásolják a generáció krízisét az olyan külső körülmények, mint társadalom, politika, neveltetés, és mennyire múlik az egyénen, hogy hogyan tud boldogulni? Ugyanis, amikor „mindent lehet”, könnyű elveszni a rengetegben…


2012. február 23. 19:00 Lumiére Filmklub - Kilencedik mennyország

A Lumiére Filmklubban, februárban Andreas Dresen Kilencedik mennyország (Wolke 9, 2008, 98 perc) című alkotását vetítjük.

A film az idős korban kialakult szerelemről és testi vonzódásról mesél: Inge a hatvanas éveiben jár. Harminc éve házas és szereti a férjét. De Karlhoz vonzódik, aki hetvenhat éves. Szenvedély. Szex. És Inge újra fiatalnak érzi magát.

A filmet a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjának Un Certain Regard nevű szekciójában mutatták be, ahol elnyerte a zsűri különdíját.

Vendég: Gyenge Zsolt filmkritikus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója

Az est házigazdásja: Gyárfás Dorka, a Lumiére Filmklub kurátora Bujdosó Bori, újságíró.

2012. február 28. 18:00 Európa Szalon
Vendég: Alexander Brody
Beszélgetőpartnere: Nagy József

Hogyan tölti napjait a nagy magyar novellista, Bródy Sándor unokája, a harmincas években született, sok kötetes író, könyvkiadó, szerkesztő?
Milyen belátásokig jutott életpályáján, amely a világ legnagyobb reklámcége, a Young & Rubicam International és a Reklám Világszövetség elnöki posztjáig vezetett?

A külföldön, főleg Amerikában töltött évtizedek mit jelentenek számára ma, Magyarországon?
Az Európa Szalonban vendégünkkel Nagy József újságíró beszélget.


2012. február 29. 20:00 Bródy János koncert

Bródy János, az Illés és Fonográf zenekarok frontembere, a magyar könnyűzenei világ emblematikus alakja. Művészetében követhetően tükröződik az elmúlt félévszázad történelmének minden jelentős fordulata.

A zenekarok feloszlottak, átalakultak, de Bródy János folyamatosan képes volt önmagát adni és gitárral a kezében, mint a hétköznapok krónikása járta az országot, ironikus mosollyal idézve a reménytelen szerelem és a beteljesült csalódás közti rövid átmeneti boldogságot.

 

Márciusi előzetes

2012. március 8. Takáts Eszter koncert

Takáts Eszter önálló, markáns mondanivalóval bíró, magát őszintén kitáró magyar zenésznők sorát gazdagítja.

Márciusban, nőnap alkalmából egy akusztikus felállással érkezik az Európa Pontba.

2012. március 22. Anyaság és karrier? Beszélgetés Péterfy Bori énekesnővel

Egyre több fiatal nő, érzi úgy, hogy választania kell a karrierjük és a családjuk között. Hogyan lehet mindezt összeegyeztetni? Erre keressük a választ Péterfy Bori énekesnővel, aki terhessége miatt 2011. január 30-án lépett fel utoljára Budapesten. Bori, gyermeke születése után valószínűleg 2012 első felében tér vissza. Ha kíváncsi vagy, ő hogyan állja meg a helyét mint családanya és énekesnő, akkor március 22-én az Európa Pontban a helyed!

 

SZEMÉLYES EU-TANÁCSADÁS AZ EURÓPA PONTBAN

Minden hétköznap 10 és 18 óra között az érdeklődők uniós témájú kérdéseiket személyesen is feltehetik a Külügyminisztérium és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által működtetett EUvonal tanácsadóinak, akik - többek között - EU-s munkavállalási, tanulási vagy támogatási lehetőségekkel kapcsolatban nyújtanak felvilágosítást az Európa Pontban.

Az EUvonal - EU Tájékoztató Szolgálat további elérhetőségei:

E-mail: info@euvonal.hu

Skype: EUvonal (hétköznap 10 és 13 óra között)

Honlap: http://www.euvonal.hu

süti beállítások módosítása