Nincs ilyen widget!

Hogyan készül: BMW design

Mitől olyan szoborszerű minden BMW? Talán mert amikor születik szobrászok formálják, kézi erővel alakítják minden vonalát? A képek tanúsága szerint igen. A modern design, a luxus teljesítmény, és az összetéveszthetetlen karakter egy BMW sajátja. Tervezési folyamata papírral, ceruzával kezdődik és csak három év múlva gördülhet le a gyártószalagról az első valódi darab.

000_behind-scene-7series-2.jpg

Több ezer designer ötletel, rajzol, skiccel, fest és „gyurmázik”, csapatok versengenek egymással a minél tökéletesebb végeredményért. Minden autót remekműnek szánnak, aprólékos műgonddal tervezik és gyártják őket, a legnemesebb anyagokból.

001_behind-scene-7series-1.jpg

003_behind-scene-7series-4_1.jpg

004_behind-scene-7series-15_1.jpg

004_behind-scene-7series-14_1.jpg

005_behind-scene-7series-17.jpg

Interjú Adrian van Hooydonkkal, BMW Group Design alelnökével:

 

Az, hogy végül a nagy bajor egy higgadt, nyugodt tulajdonoshoz kerül, aki szelíden terelgeti őt, vagy megkergül tőle az ember, és agyára mászik vele a többi autóstársának, nem a BMW döntése. Persze nem könnyű egy ilyen autóval vánszorogni, mert dübörög benne az elemi erő, olyan kifinomult a mozgása, mint egy nagymacskának, ráadásul minden mozdulatra úgy reagál, hogy közben folyamatosan figyel helyettünk a biztonságra, a vezetőjére és a sajátjára is.

006_[167].jpg

Figyel mindenre ez a szárazföldi úrhajó, csaknem magától fordul be a benzinkútra ha éhes, forgatja a szemeit (adaptív fényszóró) hogy jobban lássunk, és ha túl hideg van odakinn figyelmeztet nehogy kabát nélkül szálljunk ki belőle.

007.jpg

006_[316].jpg

A BMW figyel a részletekre, úgy a világítással, ami a belső terekben halvány narancs ledekkel világít, de nem vakít, vagy az ajtók kilincse mellé helyezett világítással, hogy ne kelljen matatni utána beszálláskor (apró figyelmesség), úgy a programozható kulcsokkal, amelyekhez a tükör/ülés/kormány/rádió beállításokat eltárolja, majd annak megfelelően, hogy melyik kulccsal nyitjuk az autót beállítja azokat automatikusan.

009.jpg

008.jpg

010.jpg

A BMW tervezői a gyerekre is gondolnak, ezért náluk készül maci, biztonságos ülés, és szánkó is.

012.jpg

011.jpg

012_BMW SNOW RACER.jpg

És végül egy videó a BMW 714 fém gömbből alkotott számítógép vezérelt szobráról:

 

süti beállítások módosítása