Nincs ilyen widget!

Harajuku - vasárnapi japán őrület

Japánban van egy hely, a Harajuku negyed Tokióban, ahol minden vasárnap összegyűlnek a fiatalok és megmutatják a saját egyedi stílusukat, mely európai szemmel nézve igencsak feltűnést, akár még megbotránkozást keltő is lehet egyeseknek. Pedig nem szabad így hozzáállni az új vagy más dolgokhoz, hanem nyitottan kell szemlélni a világot!

harajuku1.jpg

A japán fiataloknak ez egy szórakozás, általában ők sem így öltöznek a hét minden napján. Viszont hétvégén összegyűlnek a parkban, közösségi életet élnek a barátaikkal, miközben megmutatják magukat a legtöbbször saját maguk készítette szerelésekben. Fantasztikus kreativitásról tesznek tanúbizonyságot, hiszen öltözetük nem csak arról szól, hogy minél több, akár össze nem illő dolgot magukra aggassanak, (bár szerintem gyakran egészen művészi módon teszik!), hanem a saját álom stílusukat építik fel, melyet aztán nem csak a ruházatukon, hanem a viselkedésükön, beszédükön keresztül is közvetítenek.

harajuku3.jpg

Nincsen egységes stílus, sőt, nagyon sokfajta irányzat van. Találkozhatunk a porcelánbaba-szerű lolitákkal, az anime vagy manga rajzfilmekből ötletet nyerő cosplay stílussal, vagy a hagyományos japán és modern nyugati divatot keverő wamano kedvelőivel. Míg a kawaii vidám, nagyon rózsaszín, nagyon babás, addig a gótok teljesen a fekete színvilág hívei.

harajuku4.jpg

Japánban sok boltban is vásárolhatók már hasonló jelmezek, több divatmagazin is foglalkozik velük. Ez az utcai mozgalom, mely teljesen átlépte a divat határait, képes volt olyan hírességek ruhaterveihez is ötletet adni, mint például Gwen Stefani énekesnő LAMB ruhakollekciójának kibővítése a Harajuku Lovers sorozattal.

harajuku17.jpg

A tinédzserek úgy gondolják, hogy az 1980-as években indult őrület mára már kicsit csökkenő tendenciát mutat, ugyanakkor ma is rengeteg divatbolond turista özönli el Tokiót annak reményében, hogy egy pillantást vethessenek erre a csodálatos, jelmezes kavalkádra. Megjegyzem, én sem hagynám ki semmi pénzért! ;)

harajuku5.jpg

harajuku6.jpg

harajuku7.jpg

harajuku8.jpg

harajuku9.jpg

harajuku10.jpg

harajuku11.jpg

harajuku12.jpg

harajuku13.jpg

harajuku14.jpg

harajuku15.jpg

harajuku16.jpg

A végére hagytam a cyber-punk vonalat képviselő kedvencemet, ami nekem nagyon tetszik!

harajuku2.jpg

Via, via, via, via, via, via, via, via, via, via, via

süti beállítások módosítása