Nincs ilyen widget!

1 éves az Európa Pont - januári programok a Millenárison

Biciklis téli divatbemutató, lego sarok, rendhagyó EU-tanóra, dán gyermeknap és ismerkedés új ökoszociális lehetőségekkel. Az újév alkalmával ismét megnyitja kapuit az immáron egy esztendős Európa Pont a Millenárison. Januárban a dán kultúrával ismerkedhetnek a látogatók, annak tiszteletére, hogy a soros EU-elnökséget ebben a szemeszterben Dánia tölti be.

  

 

Elsőnként a Media4US2 mutatja be a bevándorlók helyzetét és lehetőségeit nem csak itthon, hanem külföldön is. Majd a Bringával Koppenhágában elnevezésű rendezvénnyel folytatódik a hónap. Mikael Colville-Andersen fényképész és mobilitásszakértő fotóin a Kerékpárosok Városának biciklis mindennapjai láthatók. A kiállítást és egyben a dán hónapot Dr. Szűcs Tamás, az Európai bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője, illetve Hanne Tornoe, a Dán kulturális Intézet igazgatója nyitja meg. A megnyitó után téli kerékpáros divatbemutatóval készül a Cycle Chic biciklis blog, amelynek elszánt és lelkes létrehozói azt szeretnék, ha Koppenhágához hasonlóan Budapesten is virágozna a kerékpárkultúra. 



A már megszokott Lumiére Filmklub is a dán kultúra jegyében zajlik. Lars von Trier és Jorgen Leth Öt akadály című Oscar-díjra jelölt dokumentumfilmjét Susanne Bier Oscar-díjas alkotása, az Egy jobb világ követi.

Januárban megismerkedhetünk a dán népfőiskolákkal is. A beszélgetést a különleges hangszereken játszó Tales of Joy and Woe dán zenekar koncertje zárja.

A hónap végén a környezetvédelem kerül előtérbe. A CultureFuture Konferencián azon kulturális tendenciákra világítanak rá a résztvevők, amelyek észrevétlenül egy új ökológiai korszakba léptetik át az emberiséget. A dán gyereknapon a kisebbek pedig nem csak gyermekkorunk kedvenc játékával, a szintén Dániából származó legoval, hanem más eszközök segítségével ismerkedhetnek a zöld szemlélettel.

 

 

 

Program:

MEDIA4US2 - Január 11. 10:00-11:30

Bringával Koppenhágában - Január 12. 18:00

Lumiere Filmklub – Január 20. 19:00

CultureFuture Konferencia: Kultúrák és jövők – átmenetek egy ökológiai korszak felé – Január 24. 10:00

Rendhagyó EU-óra Bagó Zoltán, Európai Parlamenti képviselővel – Január 27. 10:00

Népfőiskolák Dániában és élethosszig tartó tanulás – Január 27. 18:30

Dán gyereknap: Lego és kompan játszósarokkal – Január 28. 10:00

A részletes programot itt találod.

Fotók a divatbemutatóról: Nagyillés Szilárd

Forrás: Európa Pont

süti beállítások módosítása