Nincs ilyen widget!

Nagyon átlátszó trükkök

A bútor már nagyon régóta nem faragott hintaló vagy három rönkfa egy barlangban, hanem akár igen kifinomult, sokszor a fizikát meghazudtolóan légies, pár pálcából, öntött műanyagból kifundált csodaszépség. 

0.png

Bár én azt gondolom, egy átlátszó hintaló se lenne kutya, de lássuk hát, hányféle megoldása létezik a transzparenciának. Persze nem lehet mindent megmutatni egy szuszra, de álljon itt néhány igazi nagy ágyú és néhány viccesebb darab.

Phillippe Starck természetesen nem maradhat ki Lajos Szellemével (Louis Ghost), vagy Poltrona Frau kanapéja, ahol megszemlélhetjük, amit sosem láttunk azelőtt, és a hintabuborék Eero Aarniotól.

Az átlátszóság persze nem csak műanyag öntvény, hanem lehet drótos-hálós megoldás, vagy perforált mintás lemezes őrület, mint az Esedra bútorai.

És hogy fokozzuk a drámai hatást, akaszthatunk az átlátszó bútoraink fölé szintén átlátszó vagy áttört mintájú lámpákat, de hogy tökéletes legyen a hatás ezek is legalább olyan ékes darabjai legyenek a design világnak. Válasszuk például Caleb Siemon gyönyörűséges kézzel készített darabjait, vagy ha gömb akkor Aureliano Tosotól az Allysont.

Források a tervezők nevein

süti beállítások módosítása