Nincs ilyen widget!

Üvegfény

2011. október végén nyitja meg kapuit az  Üvegfény Műhely, amely egy fiatal üvegtervező iparművész, Nagypál Dorottya, és egy élethossznyi szakmai tapasztalattal rendelkező üvegtechnikus, Pataky Attila összefogása nyomán jön létre.

Az üvegtechnika, vagyis az asztali üvegfújás egy feledésbe merülő szakma, holott sokféle kreatív felhasználási területe van - az ékszerkészítéstől kezdve a használati tárgyakon keresztül az építészeti üvegig. Az Üvegfény Műhely 2011. október 22-én és november 12-én nyílt napokat tart 10-16 óra között! A nyílt napon kellemes hangulatban, elméleti és gyakorlati bemutatóval egybekötve ismerkedhetnek meg az érdeklődők az üvegtechnikával. A bátrabbak ki is próbálhatják a játékot a forró üveggel. A műhelyben októbertől folyamatosan indulnak tanfolyamok, melyek vezetésébe Ungár Fanni formatervező iparművész  is besegít.

Üvegtechnika tanfolyam – kezdőknek, kicsit komolyabban

Az üvegtechnika játék az üveggel és az asztalon előtted égő tűzzel. Az üveg a lángban hajlítható, fújható, felcsavarható pl. gyöngynek; vagy figurákat, poharakat, vázákat lehet belőle alakítani. A tanfolyam során megtanulhatod, mindezt hogyan készítheted, de a vezetők segítenek megvalósítani saját ötleteidet is. A részvétel 16 éves kortól ajánlott.

Formázd újra! – üvegvisszaváltó kreatív módra

Legyél te a kedvenc designered! Formázz kedvedre agyagból, a Műhelyben pedig segítenek neked egyszerűen és könnyen üveggé változtatni az alkotásod. Miután az első alkalommal elkészítetted az agyagformádat, mi levesszük a negatívot neked, aztán együtt kirakjuk, feltöltjük üveggel, és a kemencében való olvasztás után már viheted is haza új formai kedvencedet!

A háztartásokban sok üveg halmozódik fel, és kevés ebből a visszaváltható. Vannak közöttük szép színűek, szép formájúak, van amit csak sajnálunk kidobni. Készíts a Műhelyben használati tárgyakat, ajándéktárgyakat és használj fel párat a vissza nem váltható üvegeidből! A részvétel 10 éves kortól ajánlott.

Az üveg gyönyörű anyag, dolgozni vele viszont segítséget és szaktudást igényel, megmunkálásához speciális gépek is szükségesek. A Műhelyben minden eszköz megvan ahhoz, hogy elfelejtsd ezeket a nehézségeket.

Az Üvegfény Műhelyt itt találod:  Budapest, XIII. kerület, Csángó u. 5.  (Dózsa György úti metrómegállótól 2 sarokra)

A tanfolyamokról, a részletekről és az árakról érdeklődni lehet a nyílt napokon, illetve az uvegfenymuhely[kukac]gmail.com email címen vagy az Üvegfény facebook oldalán.

süti beállítások módosítása