Nincs ilyen widget!

Rupert Meats szitanyomatai a Printában

A Printa Galéria és a Bródy Ház közösen mutatja be a This is Rude kiállítást. Rupert Meats brit grafikus művész, külön erre az alkalomra készítette kis példányszámú szitanyomatait. A kiállítás mellett lehetőség lesz egy beszélgetésre is a művész életpályájáról a Bródy Házban.

Rupert Meats és Aby Williams 13 éve kezdett el pólókat árulni és tervezni  This is Rude márkanév alatt. A márka egyre ismertebb lett, és a pólók, ágyneműk, táskák, szitanyomatok meghódították a külföldi piacot is. Azóta a világ minden táján volt már kiállításuk. Stílusuk elmossa a művészet és design közti határokat. Ahogy egyszer a Guardian munkatársa Dominic Lutyens fogalmazott “Mindentudás elegyítve egy kis friss, popos esztétikával, kiterjesztve Antoni és Alison lelkiségével, de a design szélesesebb repertoárjával.” Termékeik megtalálhatóak a Tate Modren-ben, ügyfeleik közé tartozik pl. a Vogue, Renault, No Added Sugar, PJ Smoothie, San Migel, Polydor Records, BMI, Capital Radio és az Island Records.

“Imádok képeket készíteni, az egyszerű fotocopytól a részletes szitanyomatig” - mondta Rupert. Munkáinak egyszerre játékosak és kifejezők. A kézzel rajzolt polónyomatok és poszterek mellett az utóbbi időben egyre gyakrabban használja a mozgóképet.

A megnyitónak 2011. október 6-án este 19 órakor az a Printa Galéria (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca, 10.)  ad otthont,  amelynek középpontjában a városi szubkultúrák bemutatása áll, szitanyomatokon, rajzokon, grafikákon keresztül, ismert művészek szemén keresztül. A Galéria elkötelezett híve a szitanyomás szélesebb körben való megismertetésének és tecnikai elismerésének.

 

A művésszel való beszélgetés ezt megelőzően október 5-én  este 19 órakor rendezik a Bródy Házban (1088 Budapest, Bródy Sándor utca, 10.)

 

Forrás: Printa 

süti beállítások módosítása