Nincs ilyen widget!

VÉSD A NEVED AZ ŰRBE! - gyermek-rajzverseny

Vésd a neved az űrbe! - gyermek-rajzverseny

 Az Európai Bizottság 2011. szeptember 1. és november 15. között gyermek-rajzversenyt hirdet az EU minden tagállamában. A győztesekről nevezik el a Galileo program egyik műholdját. A versenyre minden 9 – 11 éves (azaz 2000-ben, 2001-ben és 2002-ben született), az Európai Unióban lakó kisdiák nevezhet.

A gyerekek a részvételhez fel kell, hogy töltsenek a verseny weboldalára egy a „Világűr és űrrepülés” témában általuk készített alkotást. Ez lehet a Föld képe más bolygókkal és műholdakkal vagy a Galileo műhold rakétájának a kilövése. Nyugodtan engedjék szabadjára a fantáziájukat, és használjanak bármilyen rajz-, festő- és színező eszközt és technikát. Az elkészült művet szkenneljék be vagy fotózzák le és töltsék fel a verseny weboldalára.

A győzteseket egy űrhajósokból és más ismert személyiségekből álló nemzetközi zsűri fogja kiválasztani.
A verseny 2011. szeptember 1-től november 15-ig tart, a nyerteseket 2012 januárjában hirdetik ki. Regisztráció és részvételi feltételek a verseny honlapján 2011. szeptember 1-től olvashatók: www.galileocontest.eu (eltérően a többi országtól a verseny Belgiumban és Bulgáriában már elindult).

A Galileo Program

A Galileo Program keretében Európa saját, független műholdas navigációs rendszert fejleszt, ez biztosítja vezető szerepét az űrtechnológiák terén és azt, hogy az amerikai GPS rendszertől független hozzáférése legyen a műholdas navigációhoz. Az új rendszer nagyon sok alkalmazás, így a szállításszervezés és irányítás, valamint mobiltelefonos alkalmazások segítségére is lesz. További részletekért kattintson a Galileo Program honlapjára.

Bár a verseny nemzetközi és sok jelentkezőre lehet számítani, mindenkit arra buzdítanánk, hogy induljon, hiszen a TOYOTA rajzversenyt is egy magyar kislány nyerte meg Szöllősi Szonja Kata személyében, mint arról korábban a dekooderen már olvashattatok!

Forrás 1,2,3
süti beállítások módosítása