Nincs ilyen widget!

Nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket

 

Ne gondoljatok semmi rosszra, csak a jóra, ugyanis mostani bejegyzésemben kicsit körbejárom a fagyizó-dizájn témakörét. Nem tudom, van-e olyan felnőtt ember, aki nem szereti a fagyit, de gyerek biztosan nincs.

Finomabb-e a fagyi, ha kultúr a környezet vagy tökmindegy hogyan néz ki az enteriőr, a bódéból is megvesszük, ha isteni fagylaltot árul?

Elsőként a londoni Polka Gelato-t szeretném bemutatni, amely a Vonsung stúdió nevéhez fűződik. Nyers beton és durva mészkő jellemzi az anyaghasználatot, amelyhez a fekete-fehér színt választották kísérőnek. Elsőre talán túl hideg és már-már szigorúan letisztult a hely, de nekem az tetszik benne, hogy az utolsó szögig kidolgozott az egész, még a papírzacskó és a fagyis poharak is arculat hűek, szóval dizájn-tudatosságból ötös. A monokróm térben pedig a színes fagyik egyből vonzzák a tekintetet.

 

A következő fagyizó szintén Londonban található, az ötcsillagos St. Martins Lane Hotel aljában. A dizájn itt a tengerparti strandok hangulatát idézi, még jó, hiszen az olasz Dri Dri fagyikat árulja. A tervezés ezúttal az Elips Design nevéhez fűződik. Békebeli strandhangulat modern köntösbe csomagolva. Azért érdekes, hogy pont egy olyan országból találtam az első két példát, amely nem a jó időről ismert...

És most jöjjön egy izraeli példa, a Leggenda a SO építésziroda jóvoltából. A helyszín Ramat Ishay ipari területe, ahol a tervezők egy régi ácsműhelyt alakítottak át fagyizóvá. A feladat elég nehéz volt az alacsony belmagasság (2,3 m) és a keskeny, de hosszú téri adottságok miatt (4,5x18,5 m). A megoldás végül az lett, hogy belsőépítészeti elemekkel próbálják becsalogatni az embereket a hátsó részbe, ahol kényelmesen le tudnak ülni. A belsőépítészeti kialakításkor sok fát használtak, ez egy finom utalás a helyiség eredeti funkciójára.

Nektek melyik jön be a három közül?

Itthoni viszonylatban a Sugar!-t tudnám említeni, mint saját arculattal rendelkező helyet ebben a kategóriában, bár az cukrászda és nem kimondottan fagyizó. Ha ismertek a fenti példákhoz hasonló csinos kis fagyizókat idehaza, dobjatok egy emailt vagy egy linket és mi közzétesszük! Köszönjük.

Forrás: itt

 

süti beállítások módosítása