Nincs ilyen widget!

Gumi van nálad?

Ez a gumidolog mindig problémás. Legalábbis, környezetvédelmi szempontból. Te mit csinálsz az elhasznált gumival?

Az autód kerekének gumijára gondolok….
Egyre nagyobb probléma, hogy hová kerülnek az elhasznált autógumik. Nehezen megsemmisíthető és rendkívül környezetszennyező hulladék ugyanis. Gyakran látom, hogy a lomtalanításokon csak úgy kiteszik az utcára, aztán, végül ott is marad, mert az autógumi veszélyes hulladéknak minősül, és csak speciális hulladéktelepeken veszik be, a lomtalanításkor kitett darabokat pedig nem köteles elszállítani a hulladékot összegyűjtő autó.

Ne dobjátok ki a használt gumikat, oké? Nézzétek, mi mindent lehet kezdeni vele:

Emelt ágyás

Rögzítsd a gumit egy kör alakúra vágott rétegelt lemez lapra. A fához erősíts lábakat, így emelt ágyást kapsz. a rétegelt lemezt érdemes lekezelni és lyukakat fúrni bele, hogy időtálló legyen és a növények se álljanak a pangó vízben.

Fali kaspó

Szintén jópofa kerti ötlet, ha a gumit a falra rögzíted, és így töltöd meg virággal. Izgalmas hatást érhetsz el több gumi színesre festésével és fali virágtartó-kompozíció kialakításával.

Kerti virágágyás

A fenti ötlet, pepitában. Vagyis színesben. Ízlés szerint fesd le sprayfestékkel a gumikat és rendezd el egymáson őket. Töltsd meg virágfölddel és ültess bele sok-sok virágot.

Otthoni játszótér

Ha unod, hogy gyermekeid az idegeiden ugrálnak, készíts nekik „ugrálóvárat” gumiból. Garantáltan biztonságos és garantáltan leköti majd a kölyköket, főleg, ha ilyen szép színes!

Játéktároló

A gyerekek játékainak sosincs elég helye. Mindig, minden tároló megtelik. Használd fel a régi gumikat a legó tárolására! sprayfesték, kör alakúra vágott falemez és görgők kellenek még hozzá.

Puff

Egy fokkal nehezebb projekt mint az előzőek, mert a gumira huzatot kell varrni, és a gumi belsejébe helyezett szivacsot is be kell vonni a kárpittal. Viszont cserébe annyira egyedi bútordarabot kapunk, hogy igazán megéri a fáradozást.

Ne dobd ki a használt gumit, hasznosítsd újra!

süti beállítások módosítása