Nincs ilyen widget!

Hideg leves a forró napokra

A spanyolok nagy találmánya ez a hideg, villámgyorsan elkészíthető zöldségleves, amely amellett hogy nagyon jó frissítőként szolgál, még egészséges is. Nem kell hozzá főzni, a zöldségek egy az egyben nyersek maradnak, így a vitamintartalmuk sem csökken.

Most már talán visszatér a nyári idő - ahogy ennek augusztusban lennie kellene -, így bátran készítsük el.  Aki idegenkedik a hideg zöldséglevesektől, az sem fog benne csalódni, mert ez más... ez maga a mediterrán felfrissülés.

Hozzávalók 4-6 főre:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db paprika
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1,5 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. sherry ecet

Elkészítés:

  1. A zöldségeket tegyük egy mixergép tartályába és turmixoljuk simára az egészet.
  2. Folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá az olívaolajat, majd az ecetet.
  3. Hűtsük be alaposan és jéghidegen tálaljuk.
  4. Feltétként szórhatunk rá apró kockára vágott zöldségeket, illetve locsoljuk meg kevés olívaolajjal.
süti beállítások módosítása