- 2011.08.05. 14:36
A spanyolok nagy találmánya ez a hideg, villámgyorsan elkészíthető zöldségleves, amely amellett hogy nagyon jó frissítőként szolgál, még egészséges is. Nem kell hozzá főzni, a zöldségek egy az egyben nyersek maradnak, így a vitamintartalmuk sem csökken.
Most már talán visszatér a nyári idő - ahogy ennek augusztusban lennie kellene -, így bátran készítsük el. Aki idegenkedik a hideg zöldséglevesektől, az sem fog benne csalódni, mert ez más... ez maga a mediterrán felfrissülés.
Hozzávalók 4-6 főre:
- 1 kg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 db paprika
- 1/2 kígyóuborka
- 1,5 dl extra szűz olívaolaj
- 1 ek. sherry ecet
Elkészítés:
- A zöldségeket tegyük egy mixergép tartályába és turmixoljuk simára az egészet.
- Folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá az olívaolajat, majd az ecetet.
- Hűtsük be alaposan és jéghidegen tálaljuk.
- Feltétként szórhatunk rá apró kockára vágott zöldségeket, illetve locsoljuk meg kevés olívaolajjal.