Nincs ilyen widget!

Egy svéd lakberendező otthona

 

A svéd lakberendező, Marie Olsson Nylander otthonába kukkanthatunk be ezúttal, aki természetesen saját maga rendezte be a házát. A legnagyobb kihívás szerintem mindig az, ha az ember a saját maga megrendelője, ezért is találom izgalmasnak ezt a témát.

A lakberendező Svédországban, Arlidban bukkant rá erre az 1970-es években épült vízparti villára. Mielőtt férjével megvásárolták volna a házat, háromszor is megnézték, és a döntésűk később is jónak bizonyult. A ház alkalmas volt a terek egybenyitására és újrafogalmazására. Felszedték a régi burkolatot, fehérre festették az új padlót és a falakat is, mintha csak egy fehér festővásznat teremtettek volna a később belekerülő bútoroknak és használati tárgyaknak. A hatalmas ablakokon át beáramló természetes fényben a fehér háttér előtt életre kelnek a színek és a formák.

A két szintet összekötő régi vas csigalépcső a közösségi tér központjában kapott helyet, mögötte a modern hófehér, rozsdamentes pulttal ellátott nyitott konyha. Az étkezőben az asztal egy Egyiptomból való időtlen darab, körülötte modern műanyag székek, az asztal fölé ívelő króm állólámpával. Bármerre néz az ember nem unatkozik, anyagok, formák és színek eklektikájával találkozik, amelyek mégis izgalmas egyensúlyban vannak. A falon Tove Mauritzson kortárs svéd festőnő szürreális világot ábrázoló képe, előtte egy régi tornapaddal, egészen olyan, mintha a kép része lenne és egyszerűen csak kilépne a síkból. A régi és modern elemek együttesen tették igazán egyedivé és személyessé a svéd család vízparti házát. Inspiráljon Titeket is arra, hogy egy kis merészséggel és a személyes tárgyaitokkal igazán különleges, rátok jellemző otthont tudtok magatoknak teremteni. De ha egyedül nem megy, kérjetek segítséget lakberendezőtől! Mondjuk egy Dekooderestől... ;-)

Via

 

 

süti beállítások módosítása