Nincs ilyen widget!

Különleges lámpák - újrahasznosított alapanyagokból

 Tojástartó, műanyag keverőpálcika, kiégett izzó, régi gumiállatka: csak néhány példa, amiből egy kreatív barkácsoló csodaszép lámpát varázsolhat. Miért is vennénk drága új design lámpát, ha kidobálásra váró tárgyakból magunk is készíthetünk egyet? A következő lámpák némelyikét tényleg nem túl nehéz otthon is előállítani, de azért van köztük olyan, ami sok türelmet és hozzáértést kíván. A sok száz műanyag keverőpálcikát már összegyűjteni sem olyan egyszerű, hát még mennyi türelem kell a felaggatásukhoz! De indítsunk inkább egy könnyedebb verzióval, íme egy tojáskarton füzérsor:

A következő design lámpánk kiégett izzókból készült, ez már szakérelmet kíván.

A harmadik delikvenshez ipari mennyiségben kell banánt fogyasztanunk, vagy össze kell haverkodnunk a sarki zöldségessel. Ha köztetek, kedves Olvasók épp egy sarki zöldséges van, most már tudjátok, hogy vigyázni kell a design szerető vásárlókkal, mert lehet, hogy pusztán érdekből barátkoznak! :)

Ilyen mennyiségben bort fogyasztani, főleg a nemes cél érdekében még nem nevezhető túlzásnak. Az üvegek alját célszerű üvegesnél levágatnunk a szerelvényezés előtt.

A PET palackokat viszont gyűjtögethetjük egy darabig, tapossuk laposra és tegyük félre egy zacskóban őket. Ez a verzió láthatatlan damil szálra fűzi őket, és a mennyezetről lógatja le a füzéreket az égő köré.

Régi játékokat is felhasználhatunk egyedi design lámpánk elkészítéséhez, felragasztás előtt fújjuk le őket arany, vagy bronz színű akril sprayvel.

Ez a keverőpálcás verzió, amit említettem a cikk elején, rajtam kifogna, de lehet valakinek fog tetszeni közületek!

Mesebeli kávéscsészék is lóghatnak a plafonról...

Végül ha van olyan szerencsénk, hogy jelzőlámpa üveghez jutunk, akkor ilyen különleges lámpát is gyárthatunk belőle!

képek forrása

süti beállítások módosítása