Nincs ilyen widget!

Kis tér, nagy ötlet

Egy sorozatot szeretnénk most útjára indítani és ezzel segítséget nyújtani midenkinek, aki kis alapterületű lakásban él. Többek között olyanokról lesz szó, hogyan lehet ötletekkel megnövelni a teret, kihasználni minden lehetőséget annak érdekében, hogy komfortosabbá tegyük a mindennapjainkat.

Az első példát egy New York City-ben élő olasz származású építész, Luca Andrisani által megálmodott kis lakás bemutatásával kezdem. Számára az jelenti a szabadságot, hogy van hová elpakolni a homiját. Ez tényleg jó lehet, hiszen alig 37 négyzetméteres lakásban él, a tárolásra mégis számos ötletet mutat.

A lakás kis alapterületét valamelyest kompenzálja a 320 centis belmagasság és a sok fény, amely a szerencsés fekvésnek köszönhetően akadálytalanul áradhat be az ablakokon. A vakolatlan téglarakású falakat csak a hálórészben festette fehérre, a nappaliban meghagyta nyersen. Az egész lakásra a fehér szín jellemző leginkább és a sok fa használata. A fiatal építész a felújítás során lebontotta a meglévő épített galériát, felújította a tölgyfa parkettát és legnagyobb dobása az volt, hogy a nappalit a háló résztől elválasztó gipszkarton fal helyett egy kétoldalú tároló rendszert épített. Többek között ebben a tároló rendszerben kapott helyet az ügyesen elrejtett, függesztett síkképernyős televízió, amelyet igény szerint a nappaliból vagy a háló részből is lehet nézni. A hálószoba plafonig tartó ágyfejvége tulajdonképpen egy gardróbot takar el, amelyről az ágy melletti ajtó árulkodik.

A praktikumok mellett jó néhány design bútort is helyet kapott a lakásban. A nappaliban láthatjuk Harry Bertoia Diamond karosszékét, Paul Evans réz és rozsdamentes acél lerakó asztalát, a hálószobában egy Verner Panton állólámpát és egy Herman Miller íróasztalt, az étkező részbe Arne Jacobsen székei kerültek, valamint egy Louis Poulsen csillár.

 

Via

süti beállítások módosítása