Nincs ilyen widget!

A belváros borospincéje

Nem fogjátok elhinni, de van a belvárosban, méghozzá a legbelebb belvárosban, közvetlenül a Bazilika mellett egy nem kicsi borospince.  Ennek a borospincének a bejárata a Bajcsy-ról nyílik és persze nem egyből a pincébe lépünk be, hanem egy üzletbe, ahol több mint kétszáz fajta magyar bor közül lehet válogatni, kóstolgatni és persze megvásárolni. De nem ám csak a menő magyar pincészetek ismert borait vehetjük meg itt, a Domus Vinorum Borházban, hanem a kis bormanufaktúrák kézműves termékeit is. A borok mellett természetesen van pálinka és pezsgő is, a választásban pedig egy sommelier segít, de erről majd egy másik bejegyzésben szólunk.

Az igazi meglepetés azonban a parafadugókkal borított fal melletti lépcsőn lesétálva, az üzlet alatti hatalmas pincerendszerben fogad minket, hiszen egy 120 négyzetméteres, boltíves, hangulatos pincerendszerben találjuk magunkat. Több terem is van itt, ki lehet bérelni saját vagy céges rendezvényekre, de amiről most szólni szeretnénk, azok az úgynevezett Borszeánsz estek. Ezek olyan vacsorával egybekötött borkóstolók, amelyeken a különböző tájegységek borait ismerhetitek meg finom falatok társaságában. Hogy miről beszélünk? Ime:

Bemutatkozik Villány - 2011. július 28., 19 óra

A kóstolható borok:

Gere Hárslevelű

Bock Chardonnay

Vylyan Rozé

Tiffán Immortál Cuvée

Molnár Syrah

A borokhoz kóstolható ételek:

Hideg büféasztal

Sajt és sonkatál

Tepertő, körözött

Grillezett zöldségek

Padlizsánkrém

Olajbogyók vegyesen

Caprese tál

Antipasti falatkák

Crostinik vegyesen

Friss péksütemények

 

Stand-up műsort ad Szente-Veres Adrienn, előtte és utána élő zene.

Bemutatkozik az Alföld - 2011. augusztus 25.,  19 óra

Kóstolható Frittmann borok:

Irsai Olivér

Cserszegi fűszeres

Ezerjó – fahordós

Rozé

Kadarka

A borokhoz kóstolható ételek:

Francia pástétomok világa

Kacsapástétom paprikával, olivával

Nyúlpástétom paprikával

Szarvaspástétom

Kacsapástétom szarvasgomba olajjal

Szárnyaspástétom gombával

Vaddisznópástétom

Stan up műsort ad Szente-Veres Adrienn, előtte és utána élő zene.

Reméljük, felkeltette az érdeklődéseteket a menü, mert most jön a meglepetés: kétszemélyes BORSZEÁNSZ belépőt nyerhetsz az általad választott időpontban, ha válaszolsz 2011. július 14-én, 20 óráig az alábbi kérdésre a cikk után, kommentben:

Mi az a szörnyű VBK? :-)

A sorsolás és az eredményhirdetés 2011. július 15-én lesz azok között, akik helyesen válaszolnak a fenti kérdésre, és rajongói a Dekooder facebook oldalának, valamint a Domus Vinorum facebook oldalának is. Ha még nem vagy rajongó, nyomj egy like-ot a Dekookerre itt , a Domus Vinorumra pedig itt. Figyelem, nem a bejegyzést kell like-olni, hanem az oldalt. Sok szerencsét a játékhoz mindenkinek!

 

A végére pedig jöjjön a Belga alapvetése a borfogyasztásról:

És tessék mindig mértékkel fogyasztani! A bort is!

süti beállítások módosítása