Nincs ilyen widget!

Egy kortárs aszfaltbetyár

Edgar Müller, a német street art fenegyereke három dimenziós illúziókat komponál. Ijesztően valósághű, aszfaltra pingált utcai festményei interaktív módon, a járókelőkkel együtt változnak, alakulnak újabb és újabb jelenetekké. Elnézve a jeges szakadék, egy vízesés vagy barlangképződmény élethű mását, a magam részéről a borzongva meg-megállók népes táborát gyarapítanám...

A 40-es éveiben járó Müller rajongása a művészetek és a festészet iránt már gyerekkorában nyilvánvaló volt, de az, hogy az utcai művészet világa felé fordult, csak egy szerencsés véletlennek köszönhető. 16 éves gimnazistaként belebotlott a szomszéd városban tartott street art kiállításba, illetve versenybe, amire rögtön maga is benevezett. Rá pár évre, 19 évesen már a képzeletbeli dobogó legfelső fokán ünnepelték, Caravaggio Emmausi vacsora című képének reprodukálásáért.

Autodidakta módon sajátította el az utcai festészet csínját-bínját, legfőképpen úgy, hogy 25 éves korától teljesen ennek a kortárs művészeti ágnak szentelte az életét.  Európa számos nagyvárosának tereit díszítette már a klasszikus festők műveinek reprodukciójával, háromdimenziós tájképeivel, vagy akár reklámfelületekkel.  Pályafutását számos nemzetközi verseny és díjeső jellemzi, 1998 óta "Az utcai művészet mestere" címet is birtokolja. No, lássuk, miért:

Gleccserszakadék - Dun Laoghaire, Írország

[youtube]3SNYtd0Ayt0[/youtube]

Vízesés - Moose Jaw, Kanada

Titokzatos barlang - London, Anglia

Kettősség - Moszkva, Oroszország

Via

süti beállítások módosítása