Nincs ilyen widget!

Könnyed nyári vegaportrék

Zöldség, gyümölcs és virág. Ezekből a múló alapanyagokból készített örökkévaló portrékat Klaus Enrique Gerdes fotóművész.

A nyár beköszöntével át szoktam térni a legelő üzemmódra, a nehéz kaják helyett inkább a zöldségeket, gyümölcsöket tolnám befelé az arcomba naphosszat. Finom, ropogós, lédús, egészséges, talán nem is kell többet mondani. Az étkezés szempontjából persze a virágot kakukktojásnak kell minősítenem, de ki tudja, hogy milyen őrületeket hoz a következő évtized, ugye?!

A művészet persze más, ezeket az alapanyagokat vegyíteni és nagy mennyiségben „fogyasztani” nemhogy ártalmas, inkább kilőve minket az űrbe a hétköznapi valóságból, inspiráló és lélekemelő hatással bírnak, mert hiszen ki ne szeretné a fantáziadús művészet? Ehhez most Klaus Enrique Gerdes német származású, mexikói születésű, jelenleg New Yorkban élő és alkotó fotográfus (sajnos csak) 4 képből álló sorozatát hoztam. A mai napon az eredetileg genetikusként végzett 36 éves fotóművész gondoskodik a megfelelően lélekemelő hangulatról, könnyedén és játékosan, mégis a legapróbb részletekig pontosan kiválasztott és elhelyezett zöldségeivel, gyümölcseivel, növényrészleteivel és virágaival.

süti beállítások módosítása