Nincs ilyen widget!

Svédesen fehéren

Elhoztam ma néhány fényképet egy egyszerű svéd otthonról, és azon elmélkedem, vajon miért fél a mai magyar annyira a fehér színtől.

Pedig, mi bloggerek, nem tudunk megfelelő mennyiségű skandináv enteriőrt bemutatni, hogy kielégítsük a kiéhezett publikum igényeit, és mégis: abban a pillanatban, ahogy otthonok tényleges berendezéséről döntenek, nem merik bevállalni ezt az egyszerű-nagyszerű színt.

A legtöbbször hangoztatott ellenérv, hogy barátságtalan. Mondjátok, ezek a képek ridegnek hatnak?!

Minden a felhasznált anyagokon, struktúrákon és formákon múlik. Ha érezhető, hogy az a fehér felület, valódi, élő fa, ha látni, hogy a fehér párna pihe-puha tollakat rejt, ahová bekuckózni olyan, mintha felhők között pihennénk, biztosan nem egy egészségügyi intézmény jut majd eszünkbe - mert ez a második ellenérv, amelyet legtöbbször hallok - hogy olyan, mint egy kórház... Olyan?

De miért is jó nekünk a fehér?

1. Ez a legolcsóbb szín, amelyet felkenhetünk a falra.

2. Minden színnel harmóniában áll.

3. Tágítja a teret, világosítja az enteriőrt.

4. Bár valóban könnyen koszolódok, ugyanakkor a legjobban is tisztítható!!! Ha levehető huzatot választunk (mint a most bemutatott lakás Ikea kanapéja), akkor a makacs foltokat hipózhatjuk is!

6. Napszaktól függően a fehér falakkal együtt a szürke legtöbb árnyalatát is megkapjuk grátisz...:) A fények-árnyékok játéka a fehér falakon a legszebb.

7. Ami sokakat nem érdekel, másoknak meg annál fontosabb: DIVAT!

Azért hoztam némi zöldet is...

És lilát.

Na, meggyőző voltam, vagy igen? :) Annyira szeretnék több fehér lakást berendezni....

Képek forrása: itt

süti beállítások módosítása