Nincs ilyen widget!

Takar(ék)os izzók

A világ első energiatakarékos designer izzójaként hirdetett Plumen nem csak gazdaságosságával, szépségével is szeretne kitűnni a hasonló funkcionális darabok közül.

Erre utal az elnevezése is, a "plume" szóból eredő márkanév a madarak díszes, pompázatos tollazatát idézi meg, amelynek célja, hogy felhívja viselőjére a figyelmet.  A brit bútor- és tárgytervező, Samuel Wilkinson alkotásának ez sikerült is, hiszen a Brit Insurance Design Awards keretében a kacskaringós gyönyörű sziluettek 2011-ben elnyerték Az Év Design Termékének járó díjat.

A hagyományos energiatakarékos izzók jellegzetes csöves formája nem túl szívderítő látvány, a lakberendezés és az ökotudatosság víziójának összehangolása során könnyen belefuthatunk a "melyik ujjunkat harapjuk le?" problémába: tegyünk a környezetért és hunyjunk szemet a lámpabúrából kilógó, az esztétikai hatást erősen romboló izzó felett, vagy az energiapazarlásra finnyet hányva hanyagul válasszunk egy tökéletesen illeszkedő normál darabot. Nos, a stílusos, karakteres Plumen úgy tűnik, önmagában is megállja a helyét, színes zsinórokon lógva játékos, üvegbúrában elegáns, környezettől függően a modern, high-tech, loftos hatást is erősítheti.

A hajlított üvegcsövek egyébként ugyanúgy működnek, mint a dizájnt nélkülöző társaik, 80 %-kal kevesebb energiát fogyasztanak és 8x tovább tartanak a hagyományos villanykörtékkel szemben. A fotókat látva mindesetre leszámolhatunk azzal a kissé szkeptikus kérdéssel, hogy lehet-e vmi szép és izgalmas, ami egyben költséghatékony, energiatudatos, gazdaságos termék.

>

Via

süti beállítások módosítása