Nincs ilyen widget!

Papírállatkert

Calvin Nicholls papírszobrokat készítő kanadai művész időt és energiát nem spórolva népesíti be a világ legnagyobb papírállatkertjét.

Calvin a 80-as évek közepén kezdte különleges pályafutását, és abban a kiváltságos helyzetben van, hogy mára már minden idejét a művészetének szentelheti, de ez nem csoda, hiszen elképesztően aprólékos alkotásaira kevesen mondhatják a "csúnya" jelzőt. A kizárólag fehér lapokból, éles vágóeszközök használatával készülő kollekcióból a legnagyobb gyűjteménnyel, több mint 75 darab háromdimenziós állatportréval az Illinois-i McHenry-ben található Follett Library Resources rendelkezik.

Az Oakville-i Sheridan Főiskolán végzett szabadúszó grafikus saját designstúdiójának mélyén reklámkampányok, magángyűjtők, közintézmények, könyvkiadók és galériák részére is készített már a képeken látható lélegzetelállító alkotásokból párat, sőt, kiváltságos dolgozók céges ajándékként is kaphattak a papírállatokból. Ha valaki nagyon szeretne egyet Calvin aprólékosan kidolgozott műalkotásaiból, annak igazán mélyre kell nyúlnia a pénztárcájában, hiszen darabonként 2-3000 dollárt is elkér egy-egy darabért.

süti beállítások módosítása