Nincs ilyen widget!

Aloha Humuhumunukunukuapua…

Az megvan már, hová lesz a nyári vakáció? Amennyiben ezzel kapcsolatban lennének még dilemmatobzódások , na arra az esetre lenne egy báuntis ajánlatom, egy olyan, Üveghegyeken is túli szigetre, ahol garantáltan tiéd az édenkert íze...

Mauin járunk, a Hawaii szigetcsoport második legnagyobb, az Egyesült Államok tizenhetedik legnagyobb, 1883 négyzetkilométeres szigetén. A sziget nevének eredetéről még ma is mondák keringenek. A tradíciók szerint Maui elnevezése Hawai’ilohára, egy Polinéz tengerészre utal, akinek nevéhez a Hawaii szigetek felfedezése kötődik. Hawai’ilo a fia után nevezte el a szigetet, aki később Maui félistene lett. A legenda szerint Maui félisten a tengerből emelte ki a Hawaii szigeteket.

A „Völgyek Szigetének” is szokták nevezni a vulkánok közt elterülő termékeny völgyei miatt. Itt található a trópusi dzsungellel övezett 3000 méteres Haleakala vulkán. Nevének jelentése: „a Nap háza”. Ez a világ egyik legnagyobb kihűlt vulkánja, melynek legközelebbi kitörését 200 év múlva jósolják.

Azt tudtad, hogy

  • innen egy ugrásnyira Kauai szigetén forgatták a Jurrasic Parkot
  • a sziget északi partja igazi szörfparadicsom, itt képződnek ugyanis – évente több alkalommal is – a világ legtökéletesebb és legnagyobb, olyan jó 20 méteres [Jaws, és nem véletlen az elnevezés] óriáshullámai.

És azt, hogy itt található az alábbi képeken látható elképesztő villa, amely nem véletlenül kapta azt az elnevezést: Maui ékköve [Jewel of Maui].

A rezidencia a szigetre érkező több százezer turistát, pontosabban annak egy bizonyos szegmensét – a kőgazdag réteget – próbálja lefölözni, a booking service adatai szerint nem is akármilyen sikerekkel. A fényűző villába érkező vendégek mind az öt szobához alapból járó óceánra néző panorámával, a privát infinity-medencével, a 30 láb [kb. 9 méter] hosszú wraparound plüss kanapéval, a központi légkondival és a Plazma Tv/DVD/ CD média centerrel, továbbá a nagy sebességű WiFi-vel, valamint egy minden igényt kielégítő edzőterem full extrás kényeztetésében részesülnek. Tiszta Hawaii, nem?

Ha/esetleg/talán a dekooder olvasói közül valaki éppen Mauira tervezi a szabit – mert miért is ne? –, az árakról tájékoztató jelleggel annyit, hogy egy éjszaka $6,750 – $8,250 [igen, annyi!], egy hét pedig $47,250 – $57,750 [most sem hallucinálsz!] közötti összegbe kerül, és amennyiben az ár oké, itt már lehet is foglalni a szobát...

via: 1, 2, 3

süti beállítások módosítása