Nincs ilyen widget!

Teraszok tőlünk északabbra

Ezúttal skandináv blogokból válogattam, hogy lássunk egy kicsit más kifejezésmódot is az unos-untig emlegetett mediterránon kívül (amelyért persze jómagam is rajongok, feltéve ha  az autentikus és mértékkel használják).

Nézzünk tehát körül odafent északon ezt hogyan csinálják?

Mint az itteni lakberendezésben általában itt is előnyben részesítik természetes anyagokat, főleg a fát látom például burkolóként, de rengeteg kerti bútor is készül belőle, nem is beszélve arról hogy a házak is többnyire fából vannak.  A növények szabadon burjánzanak, nincsenek korlátok közé szorítva, gyakran fölfutnak a korlátra, bekukkantanak az ablakokon, megjelennek a lakástextileken.

A textíliák  jól összeválogatott, kellemes,  visszafogott harmóniája egyébként szembetűnő. Nem tudom, mennyire általános, de nem láttam erős árnyékolást, esetleg gazdag, feltűnő függönyözést, ami például az amerikai teraszoknak inkább sajátságossága. Nagyon jellemző a tárgyak sokasága, a látszólagos rendetlenség, mégis kiegyensúlyozott a látvány. Mily meglepő, hogy még egy rozsdás kanna is lehet díszítő elem! Ez a kedvencem :)

De van, hogy minden letisztult, szinte üres, ám így is hangulatos a tér.

Jelen van természetesen a kortárs design harsánysága, vidámsága is, vagy éppen annak természetközeli ága a natúr színekkel.  Nem is lehetne Skandináviáról e nélkül beszélni, hisz meghatározó ez a jelenlét.

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

süti beállítások módosítása