Nincs ilyen widget!

Szívmelengetően szép sziluettek

Csak egyetlen papírlap és egy éles vágóeszköz. Pusztán a két kezének segítségével készít szívmelengetően szép sziluetteket Joe Bagley bostoni művész, mindenféle extra trükk vagy lézeres vágási technika használata nélkül.

A papír egy egyszerű, mégis mély és összetett történettel rendelkező hétköznapi tárgy. Az emberek évezredek óta használják tehetségük kifejezésére a legkülönbözőbb formákban. A papírvágás egy a sok közül, mégis fontos része az egyes kultúrák népművészetének egyedi és sokszínű kifejezésére. Mivel ez a művészeti forma a régiségekkel, népművészettel és a kézművességgel azonosítható, a modern közönség meghódítása érdekében Joe Bagley munkái a tárgy és forma modern megközelítését ötvözik a különböző népi elemekkel. Minden darab egyetlen fekete papírlapból készül, kizárólag kézzel vágva, fehér háttérre ragasztva a pontosabb értelmezhetőség kedvéért.

A Bostoni Egyetem régészeti szakán diplomázott művész hobbija az elmúlt 12 évben teljes idős foglalkozássá változott. A gazdasági világválság az ő munkahelyét sem kímélte, így kénytelen volt más kereseti források után kutatni. A megoldás végül egyértelműen a lenyűgöző sziluettek képében manifesztálódott. A műalkotásaival elért rengeteg elismerő szó és a nem múló sikerek segítették ki a nehéz állapotból. Munkáit Etsy boltjában akár meg is vásárolhatjuk, némelyiket sajnos elég borsos áron.

süti beállítások módosítása