Nincs ilyen widget!

Utazás a makettvilágban

Utazni támadt kedvem. Biztos vagyok benne, hogy az egyre inkább tomboló tavasz teszi ezt velem, és gyanítom, hogy egyáltalán nem vagyok egyedül ezzel a határozottan erősödő érzéssel. Ben Thomas remek példákkal szolgál arról, amiről beszélek.

Ha tehetném, bejárnám a világot, kevés olyan hely van, ahová nem látogatnék el szívesen. Ilyenkor gyakran hívok segítségül utazással kapcsolatos képeket, videókat, például olyanokat, mint amilyeneket Ben Thomas készít. Ő nem egyszerűen csak fotóz, egy egyre népszerűbb technikát használ városképeihez. Egy olyan technikát, amivel könnyen be lehet csapni a fényképek nézőit. A tilt-shift technika az optikai tengely eltolásával a tárgyak térbeliségének érzetét és az élesség pontját befolyásolja, így a képek elképesztően különleges hatást keltenek. Mindent lekicsinyít, mintha nem is a valóságban járnánk, hanem valami makettszerű világban. Ezzel a technikával nem csak fotókat, hanem videókat is előszeretettel készítenek. Ha valaki nézi az idei Eurovíziós Dalfesztivált, az összekötőfilmekben megcsodálhatja az eredményt (by the way, hajrá Kati!).

Az Adelaide Nemzetközi Design és Animációs Iskolán tanult melbourne-i fotográfus Tokióban, Párizsban, Londonban, Berlinben, New Yorkban és természetesen Melbourne-ben, Sydney-ben készítette ezeket a hihetetlen képeket, a sorozat pedig folyamatosan bővül.

Ha valaki hobbifotósként kedvet kapna hasonló képek készítéséhez, a legolcsóbb megoldás még mindig a Photoshop vagy a Gimp, ugyanis azok az objektívek, amelyekkel ilyen vagy ehhez hasonló fotókat készíthetünk, sok százezer forintba fájnak az embernek.

süti beállítások módosítása