Nincs ilyen widget!

Isteni ez a fürdőszoba!

Művészeti alkotásoknál még csak-csak, a design, főleg annak úgynevezett „home coulture” szegmensében viszont meglehetősen ritkán van arra példa, hogy a spirituális ihletet egy istenség szolgáltatná. Aktuális példánknak most egy ilyen unikum a főszereplője. A jelenleg Firenzében élő és dolgozó Renato Gschwend olasz tervezőt ugyanis nem más, mint az azték mitológia egyik főistene Tlaloc inspirálta az alábbi fürdőszoba megálmodásakor. Persze nem volt ez annyira véletlen, hiszen:

Tlaloc az azték mitológiában az eső, a mennydörgés és a jó termés istene, minden ehető növény ura. Az azték teremtésmítosz szerint a világ harmadkorában ő volt a Nap (és ezzel a főisten), de Ketzalkóatl eltörölt mindent a Föld színéről, s egyben megalkotta a negyedkort. Nevének jelentése növesztő, növekedést adó.

Gschwend fürdőszobája „esőerdős” atmoszféráját egy különleges receptnek köszönheti, mely elsősorban a feng shui szellemében íródott. Ez önmagában még nem lenne példa nélküli, sőt még az összetevők – melyeket elsősorban a Föld-elemek alkotják – használatára is találhatunk precedenst, ellenben azzal a funkcionális filozófiai megközelítéssel, melyet az olasz designer próbált megvalósítani, ezidáig még nem találkozhattunk, hiszen az alap, egyben a koncepció egyik leglátványosabb része az a néha már unalmas járólapokat felváltó kavicsszőnyeg, amely abban a pillanatban, amint rálépünk azonnal jótékony talpmasszázsba kezd, ami valljuk be egy fárasztó nap után nem mindennapi élményekben tudja részesíteni megfáradt végtagjainkat.

via: 1

süti beállítások módosítása