Nincs ilyen widget!

Ez mi ez? Ez doboz ez?

Hétfő délelőtti találós kérdésünkre a választ a jövő hétfő délelőtti bejegyzésben olvashatjátok.

0.png

Csak vicceltem!
Rögvest elárulom, hogy mit takar, illetve mit rejt vagyis inkább mit fed ez a szépséges doboz szerűség. De hogy ne vágjak a dolgok közepébe, képről képre haladva mutatom meg, hogy mi ihlette ezt a tárgyat, majd azt is, hogy hogyan egyszerűsödött le az eredeti minta kortárs mintává, végül pedig hogy mi van benne vagyis inkább, hogy kik vannak benne ebben a dobozban. Vagy sukkah-ban? (Ha nem ismertétek eddig a szót, most majd jól megismeritek a jelentését!)

Ez az áttört doboz az Edmonds + Lee Architects fejéből pattant ki és ha hiszitek, ha nem, a pálmafák ihlették. Hogy nem ismertetek rá?
Majd mindjárt rá fogtok!

Így ábrázolták a régi idők grafikus mesterei a koncepció tárgyát és így ábrázolják napjaink fotóművészei a koncepció motívumának ihletőjét. Sokat mondó képsor. Nemde?

A dobozkánk csodaszép, áttört mintáját egy egyszerű pálmafa ihlette, mint említettem, melyhez egy nagyon egyszerű és rövid folyamat során jutott el a tervezőiroda. A pálmafát törzsre és ágakra bontották csupa egyenest alkalmazva. A kapott ágakat szabályos mértani formába foglalták. Majd ezeket a geometrikus formába öntött leveleket összeforgatták, így megszületett a minta oldalnézeti rajza. A doboznak viszont vastagságra is szüksége van, ha áttört állapotban szeretnénk használni, ezért lapocskákból még jobban leegyszerűsítve összeállítottak 1 modult a sematizált levelekből.

Majd pedig a levélkékből létrejött a 6 oldalú, téglatest alakú doboz, melynek szemmel láthatóan az egyik hosszanti oldala lenyitható. Fontos megemlítenem, hogy nem a teteje, hanem az oldala lenyitható!

Ha bekukkantunk a dobozkába az oldalán, megtudhatjuk, hogy ki, vagyis inkább mik lakják. Zöld még kisebb kocka forma dobozkák, melynek oldalát még inkább sematizált pálma motívumok törik át, viszont tisztán látszik, hogy sokkal zártabbak, tömörebbek ezek a zöld dobozok. Ennek a megállapításnak is lesz jelentősége a későbbiekben! (Nyugi, mindjárt kiderül, mi ez az egész!)

Következzen egy nagy totál a dobozgyűjteményről. Mondhatnám, hogy ez egy absztrahált Barba család...

...de nem az. Ez bizony egy csak egy olyan kis árnyékoló urbán okosság NYC-ben!

süti beállítások módosítása